Rusian Imperial Stout

Gestart door BuBS, 15-12-2003 12:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

BuBS

Hi,
Goed plan, een rubriek bewezen recepten, ik heb er wel een paar. Hier het recept van mijn één van lekkerste bieren, een Russian Imp Stout. Ik heb bij een wedstrijd in Bergen op Zoom in 2000,  89 punten gehaald  :hoera:. Hoeveel bieren er ingezonden waren weet ik niet, maar er waren 40 inzendingen in klasse D.
Het was gebrouwen in september 1999. hier het recept.
Recept is voor 24 liter. 112 EBC / 41 EBU.
7.5 kg Pale ale
1 kg caramel 120
1.1 kg Cara 150
400 gr Chocolade 800
250 gr Zwartemout 1200
25 liter maischwater
17 liter spoelwater
3 liter water toegevoegd voor het koken

maischschema 90 min op 66°C / 30 min 77 °C
Kooktijd 90 minuten
60 gr Fuggles 4 % 90 min
60 gr Fuggles 4 % 60 min
30 gr Fuggles 4 % 30 min
Gist, Guinness ( gistbank Goes )

Begin Sg 1088 ( rendement 69 % )
Eind Sg 1022
Alc 9.6 %
Vergistingstemp 22 °C
Gebrouwen op 26-09-99 / gebotteld op 25-10-99
Weinig opmerkingen van de keurmeester, enkel hele mooie imperial. Maar als je het keuringsformulier leest vallen de volgende zaken op.Viseule aspecten waren goed, enkel wat ongelijkmatig schuim.Bij de geur overheerst de gebrandheid en verder ruik je wat esters en iets zoetigheid. Bij de smaak valt wederom de gebrandheid op en matig caramel/drop en hogere alcoholen.De nasmaak is zwaar alc, bitter, dropachtig en gebrand en zwak zurig, maar dat zit van nature in de Guinness gist.Ik heb het bier nog een paar keer nagebrouwen, maar dan met een gedeelte suiker ( 5 % ) om wat minder stroperigheid te krijgen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.