Eén van de beste Nederlandse pilzen op de Nederlandse (laat staan de Belgische) markt is volgens mij Amstel 1870. Smaken verschillen natuurlijk, maar wat mij betreft vormen 1870, Brand UP en Christoffel Blond een trio dat flink boven de rest uitsteekt.
Nu verkoopt Amstel dat bier met de bekende etiketkolder op het van 'een recept uit 1870', maar toen ik het gisteren nog eens aandachtig proefde kwam één bepaald aroma van ná 1870 toch wel erg sterk naar voren:

??. Misschien dat na 137 jaar dan toch een kleine wijziging in het recept is geslopen.
In zo'n geval laat ik altijd mijn vriendin meeproeven en die riep ook meteen: '

' en dan weet ik het dus zeker (ze heeft altijd gelijk).
Verzoekje: zouden jullie ook even willen proeven? Je proeft het iets beter als het bier een tijdje gestaan heeft en er wat koolzuur en geurcomponenten zijn verdampt.
Edit MO: om het spannend te houden heb ik weggehaald wat Edgar proefde.