Klopt het dat je bij de pro versie zelf de hopsoort en alfazuurgehalte moet ingeven? Vroeger zat dit toch in een 'verborgen' tabel of niet? Ik vond dat nochtans wel handig...
Dat klopt, het is terug veranderd naar het oude systeem, op aanvraag van velen die het rolmenu hiervoor niet zo soepel vonden, want de invulmethode blijkt toch handiger en vraagt niet veel werk.
Maar al te vaak wordt op een bepaald moment andere hop aangeschaft en die heeft weeral een ander alfazuur % dan deze van de vorige keer, vandaar. De meeste gebruikers penetreren niet graag in het verborgen deel.
Nu is er net via PM een vraag gekomen om op de rijen waar men na brouwen (en gisten) de bekomen Brix of Plato of SG invult, om deze cellen allemaal te vergrendelen, zodanig dat men aleen in de linker cel via pijltjes op en neer kan gaan.
Bijvoorbeeld: deze voor °Brix (links) kan men op en neer doen gaan van 10,0°Bx naar 25,0°Bx, door te klikken op pijltje omhoog of omlaag.
De 2 rechtse vakken (°Pt en SG) die niet meer overschreven kunnen worden, volgen dan in hun respectievelijke eenheid.
De brouwer stopt met klikken op de Bx schaal wanneer hij het juist overeenstemmende °Pt of SG heeft.
Ook zoiets voor na gisten
ik vind het een heel goed idee. Laat weten als je dit ook goed vindt. Bij voldoende interesse = voor JuniorV2B en ProV9B
Ronnie.