Alcoholpercentage

Gestart door daantje65, 13-03-2008 13:47 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

daantje65

Weet iemand misschien hoe het alcoholpercentage in het bier verandert tijdens de brouwperiode?

Eduard

Hallo Daantje, en welkom bij het forum!

Het alcoholpercentage verandert van ca 0% bij het begin van de vergisting tot de maximaal haalbare bij het eind van de vergisting. Het maximaal haalbare is afhankelijk van het aandeel vergistbare suikers, gistsoort, temperatuur en nog andere factoren. Wel verandert het niet geleidelijk. Eerst zeer traag, en dan ineens gaat het tekeer (hoofdvergisting) om vervolgens weer in een staartje te eindigen.

JeroenCV

Tijdens het brouwen zit er geen alcohol in het bier. Na het brouwen komt er bij de vergisting alcohol in. Eerst zal de reactie van de gistcellen moeten worden opgestart. Daarna zal de reactiesnelheid van de vorming van alcohol redelijk hoog zijn en na verloop van tijd zal de reactiesnelheid afnemen tot nul, want dan is er te veel alcohol voor de gistcellen om nog te functioneren.

Dus vanaf het begin van  het gisten zal er steeds meer alcohol worden gevormd, waarna de curve zal afvlakken en tot een constante waarde zal eindigen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.