Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Starter Extra Veirge  (gelezen 6909 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Online Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 34.577
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Starter Extra Veirge
« Reactie #25 Gepost op: 22-11-2007 22:19 u »
En daar ben ik nog niet helemaal van overtuigd..

Ik ben in ieder geval van overtuigd dat het geen kwaad kan. Het is nog steeds de maand november. Mogelijk doe ik dit weekend een experiment.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Starter Extra Veirge
« Reactie #26 Gepost op: 23-11-2007 09:31 u »
Ik aaarrrrchchchchch met Adrie mee.

Zie het drupje olijfolie gewoon als een extra element om nog betere starters te maken... minder schuim, stevige celwandjes zodat de cellen zich beter kunnen delen wanneer ze de zuurstof tot zich nemen en steviger zijn als je ze aan het wort toevoegt.

Daarna de zure rommel inclusief olie afgieten en herstarten met een fris wortje (zonder olie) op de brouwdag :duimop:.

Groet Caspar

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: Starter Extra Veirge
« Reactie #27 Gepost op: 23-11-2007 09:45 u »
Caspar, wij zijn het helemaal eens. Voor een snelle gistgroei moet je je starter beluchten. Voor de celwandopbouw moet je beluchten en/of olijfolie toevoegen.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.330
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Starter Extra Veirge
« Reactie #28 Gepost op: 23-11-2007 09:47 u »
Dat gevoel had ik ook, dat beluchten icm een klein druppeltje olijfolie de ideale omstandigheid creeert voor je starter. Zeker i.v.m de schuimafbraak.

Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: Starter Extra Veirge
« Reactie #29 Gepost op: 23-11-2007 13:56 u »
Zie het drupje olijfolie gewoon als een extra element om nog betere starters te maken... minder schuim, stevige celwandjes zodat de cellen zich beter kunnen delen wanneer ze de zuurstof tot zich nemen en steviger zijn als je ze aan het wort toevoegt.

Daarna de zure rommel inclusief olie afgieten en herstarten met een fris wortje (zonder olie) op de brouwdag :duimop:.

Zo zie (en doe) ik het ook!  :brouwen:

Tags: