Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Impressies van een Biergilde/verenigingsavond

Gestart door Oscar, 09-11-2007 12:20 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oscar

Beste forummers,

De techniek gaat alleen maar vooruit en met de komst van youtube worden plaatjes vervangen door filmpjes. Het is tegenwoordig ook zo simpel geworden.
Gewoon met een mobieltje of met een digitaal fototoestelletje kun je al redelijke filmpjes maken.

Van de week heb ik mijzelf dan ook eens getrakteerd op een wat handzamer en moderner digitaal toestelletje : 10 megapixels, lekker klein, kaartje va 2GB erbij en het maken van foto's en filmpjes is gewoon een genot..kost niks geen moeite meer...En dit toestelletje bevat gewoon een aparte "youtube" mode...

In de posts die hier op volgen kun je genieten van o.a. impressie van gildeavonden van Twents bierbrouwers gilde HAB, en het zou leuk zijn als van andere verenigingen ook wat impressies gepost zullen worden in de toekomst (foto's mag natuurlijk ook... ;) ).

In ieder geval veel plezier met de filmpjes die volgen gaan....

 :degroeten:

Oscar

Impressie van de Gilde avond van November 2007 van Twents Bierbrouwers Gilde HAB

Het begin van de avond : De Proeftafel 1


Het begin van de avond : De Proeftafel 2


Het vervolg : Verzamelen voor aanvang van het hoofdprogramma


Het Hoofprogramma : Een voordracht van de nieuwe brouwers van Brouwerij de Pauw uit Ommen (Den ham tegenwoordig).
Opmerking : Deze "brouwers" hebben dus deze klein commerciële brouwerij overgenomen, maar weten werkelijk nog niets over het brouwproces, maar
je kunt iemand een kunstje leren.... ::)


Het hoofdprogramma : Hun bier werd uiteraard ook geproefd..


Het hoofdprogramma : De gasten worden bedankt, ondertussen wordt er aan een hapje gewerkt..


Het napraten : Gezellig kletsen en hapjes voorbereiden...


Het napraten : Uitleg over de hapjes --> Een kaasfondu met Pauw Bockbier


Het napraten : Gezellig met wat bier en wat hapjes nog ff kletsen over ditjes en datjes


Het was weer een super gezellige gilde-avond. Lekker bourgondisch en middeleeuws (want toen at ook de hele familie uit 1 pan  :D )

 :degroeten:

EBC

Leuk...maar Oscar staat er nergens op  ;D

Oscar

Zo'n camera'tje kan maar 1 kant op filmen...en dat is vooruit...tja en als je er dan achterstaat.... ;D

EBC

Filmtip...

Film af en toe ook eens jezelf. Doe ik ook vaak, het beeld vervormd wel iets, maar is toch geining, vooral voor jezelf, of het publiek het leuk vind...

Je kan zo altijd leuk de reporter spelen.

EBC

Ga jij dan ook in Bamberg een reportage maken?

Vinden we dat leuk? Anders wil ik wel videoen.

Oscar

Citaat van: EBC op 09-11-2007  15:55 uGa jij dan ook in Bamberg een reportage maken?

JA !!! mede daarom heb ik dat ding ook gekocht...En dan mag iemand mij ook filmen  :D

Oscar

Citaat van: EBC op 09-11-2007  15:54 uJe kan zo altijd leuk de reporter spelen.

Ik moet het nog een beetje leren, maar een reporter stem erbij (en af toe in beeld) ..is wel leuk...

bazje

Citaat van: EBC op 09-11-2007  15:55 uGa jij dan ook in Bamberg een reportage maken?

Vinden we dat leuk? Anders wil ik wel videoen.

Wie dan ook, maar laat komen die filmpjes !!

EBC

Je zei 2 GB...hoe lang kan je daarmee filmen?

Oscar

Ik heb 't ff uitgerekend : op de kop af  3 uur 30 minuten en 58 seconden  (Met de Youtube mode)  :lessmile:

Hopmans


EBC

Ik kan het fondu recept niet vinden op de HAB site...

Oscar

Citaat van: Sharky op 09-11-2007  17:11 uIk zie geen vrouwen :-\

Moet je dit bier drinken:



Citaat van: EBC op 09-11-2007  17:24 uIk kan het fondu recept niet vinden op de HAB site...

Komt nog.....De dag is nog niet voorbij.... ;)

[edit] inmiddels aan de site toegevoegd... ;)[/edit]

Jacques

Al twee jaar maak ik foto's tijdens de clubavonden van De Roerstok.

Afgelopen vrijdag hadden we weer een bijeenkomst. We hebben verschillende bokbieren geproefd onder leiding van Peter van den Hurk, voorzitter van het BKG.
Peter weet het leuk te brengen vandaar dat we weer een prima clubavond hadden.

Naast het proeven van de bokken zijn ook de brouwpakketten voor een dubbelbok uitgereikt. Dit recept is met behulp van BrouwVisie ontwikkeld.

Klik hier voor het bekijken van de foto's.

Drents Hopbier

Citaat van: Jacques op 11-11-2007  00:08 uAl twee jaar maak ik foto's tijdens de clubavonden van De Roerstok.


Leuke serie Jacques. Werden er 5 bokbieren gepresenteerd? En zo ja, is er door de aanwezigen een rangschikking gemaakt (van goed tot slecht)?

Hopbier

Jacques

Nee, de serie was vooral bedoeld om een beter inzicht te krijgen in het biertype bokbier. Er werden overigens 6 bokbieren geproefd. De laatste, die niet op de foto staat, is Amstel.

thibolleke

Jacques, ik zie daar een Grimbergen tussen staan. Hebben ze een bok van Grimbergen dan? Hoe noemt die dan?

Jacques

Zoals ik al aangaf was de proeverij bedoeld om inzicht te krijgen in het biertype bokbier. Omdat dubbel en bokbier wel heel dicht bij elkaar liggen werd er een fopbier in de serie gedaan om het verschil tussen een dubbel en een bokbier scherper op het netvlies te krijgen. Belangrijkste verschil tussen deze biertypen is het gehalte aan esters. Alhoewel er ook wel kleine commerciële brouwers zijn die niet zo biertype vast zijn (of onvoldoende kennis hebben) en ook 'bokbieren' op de markt zetten met een hoog gehalte aan esters.

Jacques

Gisteren was de jaarlijkse feestavond van De Roerstok.

Een avond met diverse toespraken, biertjes, lekker eten, de prijsuitreiking van het clubkampioenschap en een tombola.

Klik hier voor de foto's die ik heb gemaakt.

Jacques

Gisteren was de eerste clubavond in het teken van het 25-jarig bestaan van De Roerstok, de club waarmee ik vanaf de oprichting een nauwe band heb. In de eerste jaren wisten we nog niet zo veel. Er was amper of geen literatuur voor de hobbybrouwer en het internet moest bij wijze van spreken nog uitgevonden worden. De enige betrouwbare informatiebron waren de professionele brouwers. Door veel brouwerijen te bezoeken en de brouwmeesters het hemd van hun lijf te vragen kwamen we het een en ander te weten.
En nog steeds zijn in mijn ogen professionele brouwers een belangrijke bron van informatie, ze moeten hun brood verdienen met het brouwen en het hoofd bieden aan de concurrentie. Kennis over het proces en grondstoffen is voor hun bittere noodzaak.

Via de professionele brouwers kwam ik in contact met prof. Baetslé. Als voorzitter van de jonge vereniging heb ik hem destijds uitgenodigd als gastspreker op een clubavond. Gisteren was weer aanwezig als gastspreker bij De Roerstok. Hij herkende mij niet echt. In de loop der jaren ben ik redelijk van uiterlijk veranderd. Hij niet. Ook zijn opvattingen zijn niet veel veranderd... Nog steeds beweert hij dat het niet uitmaakt op welk moment je hop toevoegt voor de smaak van het bier. (Als hij  bedoeld voor de beleving van de bittere smaak heeft hij natuurlijk gelijk. Iets anders is het als het gaat om het hoparoma, daar zijn we hier met zijn allen over eens.)

Ondanks dat hij voor mij niets nieuws vertelde heb ik mij kostelijk vermaakt. Wat kan die man heerlijk sappig vertellen.


Voor de foto's die ik op de clubavond gemaakt heb klik hier.

Ook heb ik een tweetal fimpjes gemaakt. Zie hieronder.



[URL=http://s11.photobucket.com/albums/a190/jacbier/filmpjes%20forum/?action=view&current=20090109_2145.flv]

Ronnie

Van dat feit van onze hoparomagift (laat toevoegen) is algemeen geweten dat prof. Baetslé beweert dat dit nonsens is. Dit hebben we al vaak gelezen.

Toch hebben veel amateurbrouwers alsook ikzelf wel degelijk ondervonden dat late hopgiften helpen om flink de hoparomabijdrage te verhogen.

De reden dat het bij ons beter lukt vermoed ik te ontmaskeren:
Een commerciële brouw kookketel is zeer breed t.o.v. zijn hoogte en heeft een uivormige kap + schouw die zeer goed ventilerend werkt (ventouri systeem). Dampen kunnen in een brede ondiepe ketel sneller ontsnappen/evacueren dan in een hoge smalle ketel.

Amateurketels zijn meestal een pak hoger dan breed en beschikken niet over die ventouri damp absorber. Ik vermoed dat een pak solventen beter in de ketel blijft hangen of terug neerslaat bij het opstijgen, zo ook de hop oliën.

RobinB

Engels brouwerijen doen ook aan aromahopping, lijkt me dus dat de "prof" zich misschien wat minder moet richten op pils?

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.