Recepten > Discussie over recepten

Gist voor Koninck-kloon

(1/4) > >>

Adrie:
Beste brouwvrienden,

Voor november staat er weer een brouwdag gepland in Bierbrouwerij De Vier Broeders. Deze keer willen we een Koninck-kloon gaan maken. Het recept heb ik redelijk rond (ik zal hem later posten, zodra we gebrouwen hebben), maar nu zoek ik nog een geschikte gist. Helaas heeft de Koninck geen hergisting op fles, dus ben ik op zoek naar een Wyeast gist die dezelfde eigenschappen heeft. Zelf denk ik aan de 1099 (Whitbread). Wat denken jullie?

Groeten,

A3

Herman:
Hoi A3,

Voor de Konick achtige biertjes maak ik meestal gebruik van opgekweekte Westmalle gist. deze vind ik ook wel bij de stijl passen.

Herman

fritz:
Probeer eens wat gist te gaan kopen in het café tegenover de brouwerij.  Niet vermelden dat je het voor brouwen wil gebruiken ... Ik heb de info hier ergens op dit forum gelezen, denk ik.

Groetjes,

Fritz

JWVG:
Klopt, die informatie komt bij mij vandaan. Phil, mijn kennis die ook met Weissheimer mout langskomt, was eens in die kroeg en kwam erachter dat ze daar gist van de Koninck serveren voor consumptie. Hij was helemaal blij en vertelde enthousiast dat hij brouwer was en dus erg blij met die gist, en toen mocht hij het prompt niet meer hebben  :-X . Dus: geheimzinnig doen met een steriel flesje in je binnenzak of zo. Overigens weet ik niet hoe goed die gist nog is; er zou hogere gistkunde aan te pas kunnen komen om er weer een gezonde starter van te maken.

Overigens gaat ook het gerucht dat brouwerij 't IJ in Amsterdam de Koninck gist gebruikt. Zij bottelen wel met gist, dus dat is ook een optie.

Jan Willem.

Herman:

--- Citaat ---
Overigens gaat ook het gerucht dat brouwerij 't IJ in Amsterdam de Koninck gist gebruikt. Zij bottelen wel met gist, dus dat is ook een optie.

--- Einde van citaat ---


Vroeger deden ze dat inderdaad bij 't IJ, naar verluidt is dit echter al enkele jaren niet meer het geval. Toevallig of niet, vind ik de bieren van 't IJ ook al enkele jaren niet meer bijzonder lekker.

Herman

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie