Hoewel beide bieren tarwebieren zijn, bestaan er grote verschillen tussen het Duitse Weizenbier en het Belgische witbier. ‘Weizen’ betekent letterlijk tarwe. Weizenbier moet dan ook minimaal 50 procent tarwemout bevatten, waardoor het een extra volle schuimkraag krijgt. Het Duitse bier mag op grond van het ‘Reinheits-gebot’ geen andere grondstoffen bevatten dan graansoorten, water en hop. Het troebele bier is bleekgeel tot blond van kleur en het heeft een frisse, lichtzurige en volmondige smaak.
Het Belgische ‘wit’ slaat op de kleur van het bier. In België wordt het witbier gebrouwen van ongemoute tarwe, waaraan wel ingrediënten mogen worden toegevoegd, zoals koriander en sinaasappelschillen. Het troebele Belgische witbier bevat minder tarwe dan de Duitse Weizenbier en is zoetzurig en kruidig van smaak.
bron Kijk ook eens op:
link...en doorzoek het forum...
...en Google nog een beetje rond
Er is genoeg over te vinden.