Beste medebrouwers,
Hierbij een dubbel zoals deze gebrouwen zou moeten worden bij Westmalle.
-Volmout
-Geen kleurstoffen
-Verse hop.
---------------------------------------------------------------------
¦ BrouwVisie Recept Rapport ¦
---------------------------------------------------------------------
Basis----------------------------------------------------------------
Naam recept : Dubbel
Brouwdatum : 7-10-2007
Biertype : Dubbel
Aantal liters : 23
Gewenst begin SG : 1070
Brouwzaal rendement : 83.0%
Moutstort------------------------------------------------------------
Pilsmout 3 EBC 85.0 % 5565 Gram 3 EBC
Caramunich 10.0 % 655 Gram 123 EBC
Special B 4.5 % 295 Gram 391 EBC
Chocolade mout (ontbitterd) 0.5 % 33 Gram 800EBC
Hopstort-------------------------------------------------------------
East Kent Golding 5.5 % 46 Gram 90 Min.
Saaz (CZ) 3.4 % 18 Gram 10 Min.
Gist-----------------------------------------------------------------
Gistsoort : Westmalle
Gist toegevoegd als : Giststarter
Volume : 4000 ml
Beluchtingstijd : 48 uur
Temperatuur : 20°C
Maischschema---------------------------------------------------------
Maischschema naam: 62/72/75
Stap 1 : 62°C 25 min 3.50 l/kg
Stap 2 : 72°C 35 min 3.50 l/kg
Stap 3 : 75°C 5 min 3.50 l/kg
Algemeen-------------------------------------------------------------
Totaal brouwwater : 39 liter
Maischdikte : 3,5 l/kilo
Maiswater : 22,00 liter
Spoelwater : 17,00 liter
Kooktijd : 90 minuten
Berekende kleur : 44 EBC
Berekende Bitterheid : 27 EBU
Shoot me!
