Recepten > Discussie over recepten

Holtrop Tripel

<< < (10/10)

Adrie:
Hoi Jacques en anderen,

Lees de thread over de Driepel er nog eens op na. Een volmout bier met een begin SG van 1070 en een eind SG van 1005. Vergist met de Westmalle-gist van Wyeast. Deze gist gaat dus zeer ver door, ook zonder (veel) suiker. Hierbij moet ik zeggen dat het maischschema meehielp door een rust van een uur bij 60 graden.

Groeten,

A3

Jacques:
Hoi Adrie,

De conclusie dat de enzympauze bij 60o C langer aangehouden zou moeten worden had ik ook al getrokken.
Toch blijf ik er bij dat voor een imitatie van Westmalle Tripel een grote hoeveelheid suiker noodzakelijk is. Het gebruik van suiker in de vorm van glucose of kristalsuiker is zeer gebruikelijk in Belgische en Engelse commerciŽle brouwerijen. Het is voor ons helemaal niet noodzakelijk te brouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot. …ťn ding is zeker: de Belgische brouwers doen dat in ieder geval niet! Zij gebruiken o.a. ongemoute granen, kruiden en suikers (in grote hoeveelheden zelfs). Waarom zouden wij hobbybrouwers roomser zijn dan de Trappisten?

 :degroeten: Jacques

Navigatie

[0] Berichtenindex

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie