Recepten > Discussie over recepten

Holtrop Tripel

(1/10) > >>

Herman:
Hoi Brouwers!

In navolging van Jacques, Fritz, Edwin en Jan Willem heb ik besloten de Tripel ook te gaan brouwen.

Voor 22-25 liter bier:
Pilsmout      6050 gram
Tarwemout    850 gram
Kristalsuiker  1210 gram

60C - 45 minuten
70C - 30 minuten
75C - 5 minuten

Hop - FWH
Styrian Goldings 4.2%  - 7g/FWH  27g/Bitter 5g/Aroma 10 min
Saaz 3.2 %                - 7g/FWH  27g/Bitter 5g/Aroma 10 min
Perle 7.8%                 - 5g/FWH  17g/Bitter 5g/Aroma 10 min

Doel SG 1090
Kooktijd 75 min
Westmalle gist opgekweekt uit een flesje

:brouwen:
Herman

Edwin:
Hoi Herman  :proost:

Heel veel succes en welkom bij de club  :hoera:

Ben benieuwd hoe het met de troebelheid van jouw tripel zal aflopen.

Edwin

Gerb:
Als je er nog wat haver bij doet, heb je een Karmeliet Tripel. Iemand suggesties over hoeveelheden?

Gerb

Herman:
Hoi Gerb,

Toevallig wel ja. 13% havervlok; naast pils, tarwevlok en nog wat munchener. Zie Biertypegids van Derek Walsh bij de Tripelomschrijving.

Herman

Herman:
Ok, het waterslot begint te brubbelen. Nog even wat aanvullende informatie. Ik heb ongeveer 20 liter met een SG van 1.092 als resultaat.  Ik heb dit niet direct aangepast, ik ben nl val plan om bij het bottelen dit met een litertje water met bottelsuiker aan te vullen.

Het recept was zoals gepost, alleen heb ik op het laatst 10g Styrian Goldings gebruikt omdat het zakje daarmee leeg was.

Brouwen verliep gelukkig weer eens zonder problemen, of het moet zijn dat ik de waterslang naar mijn tegenstroomkoeler verkeerd om heb gemonteerd (juist het waterslot), dit los koppelen leidde even tot een klein waterballet  ::)

Het bier is overigens mooi bleek, ik ben benieuwd!

Herman

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie