Mislukkende brouwsels help!

Gestart door meadmaker, 20-09-2007 17:30 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

René K

Het lijkt me zeer onwaarschijnlijk dat je regelmatig nieuwe mandflessen nodig hebt omdat ze niet te reinigen zijn.
Glas is wel degelijk goed te desinfecteren / schoon te krijgen.

RobinB

Citaat van: meadmaker op 16-10-2007  12:37 uen weer is alles besmet..

Heb je misschien de mogelijkheid dit te onderzoeken?
Als je het nog niet weggegooid heb natuurlijk! ;D

Wat ik bedoel is het volgende:
Je zou de gistkoek kunnen onderzoeken onder een microscoop, kijken of je relatief veel bacterien ziet? (meeste cellen zullen alsnog gist zijn, anders is het echt heel erg mis)

Ook zou je (indien mogelijk) een monster van de mede kunnen afdraaien in een centrifuge op hoog toerental. De hierbij verkregen pellet kan je met de microscoop onderzoeken op opkweken op een algemene agar plaat.
Je kan ook natuurlijk zonder de centrifuge stap proberen wat op te kweken.

Als je op de plaat veel bacterien krijgt, zou het leuk zijn als je die kan determineren! Misschien dat je aan de hand daarvan de bron kan vaststellen! :D

meadmaker

klinkt specialisticsh, maar dan weet ik misschien wel wat er aan de hand is..
zou chloor misschien niet genoeg zijn?
ik heb eens met sulfiet schoongemaakt, en ondanks vele malen spoelen wilde de nieuwe most niet gisten..

RobinB

De flessen reinigen met Natronloog 4% + evt chloor moet voldoende zijn, PAS OP VOOR OGEN en andere lichaamsdelen, want loog is een gemeen goedje.
Gladde harde oppervlakten (zoals glas) zijn hiermee perfect te reinigen. Niet nodig om steeds nieuwe te kopen. In plastic vaten kunnen door gebruik van (te harde) bortsels onregelmatigheden in het oppervlak komen. Hier kunnen reinigingsmiddelen en desinfectantia dan moeilijker komen. Vooral indien er biofilms gevormd worden door de bacterien!

Bastiaan

Citaat van: meadmaker op 16-10-2007  13:08 uzou chloor misschien niet genoeg zijn?

Volgens Charley Talley van Five Star werkt chloor prima, maar de pH moet wel laag zijn om organismen te doden.

In deze podcast zegt hij dat je 1 ounce 5% chloor met 5 gallons water moet mengen, en VERVOLGENS 1 ounce witte azijn toevoegen, nooit eerst chloor met azijn mengen.

den_organolept

In wat voor vorm gebruik je het chloor?

Ik heb lang geleden wel eens een afschuwlijke bijsmaak in bier gehad door sporen van bleekwater,
dat was een enkeltje gootsteen.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.