Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Onderzoeksvraag  (gelezen 2246 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline der Tinus

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
Onderzoeksvraag
« Gepost op: 12-09-2007 20:04 u »
Ahoy bierbrouwers.  :proost2:

Nog erg bedankt voor de reacties op mijn vraag over de hoeveelheden te brouwen bier, ik had eerlijkgezegd verwacht dat het pas goed ging vanaf 20 liter of zo. Nu zitten we met het probleem dat we niet echt zeker weten of we iets met gist moeten gaan doen. We willen heel erg graag bier brouwen voor ons profielwerkstuk, als we alleen het gistproces pakken zou het nuttiger zijn om dit ook te bekijken bij het maken van brood, wijn e.d. Maar wij zijn meer voor het bier.

Dus, Heeft iemand een goede onderzoeksvraag voor ons die betrekking heeft op biologie en waar we wel per se bier voor moeten brouwen? Degene die met een goede komt wordt geprezen tot in de eeuwigheid.

Alvast bedankt,
Boris en maarten.  :degroeten:

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: Onderzoeksvraag
« Reactie #1 Gepost op: 12-09-2007 20:41 u »
Tja mannen,

En informatie ťn je onderzoeksvraag hier bij elkaar zoeken is niet echt des onderzoekers. Maar goed. Als je het vergistingsproces wilt onderzoeken en je wilt je specifiek richten op bier, dan moet je dus gaan onderzoeken of en op welke wijze het vergistingsproces bij bier anders verloopt dan bij bijvoorbeeld suikerwater. Welke elementen zijn van invloed op de vergisting van gerst? Zoiets?
...en nu zelf creatief worden.

Edwin

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Onderzoeksvraag
« Reactie #2 Gepost op: 12-09-2007 20:54 u »
Je kan bijvoorbeeld de vergistbaarheid van moutextract ten opzichte van kristalsuiker onderzoeken... en dan wil je van ons ook nog de antwoorden weten zeker...

Boefjes zijn jullie :weetbeter: ;D!

PS Jullie zien niet de eerste die vragen stellen over profiel-werkstukken, ik zou zeggen zoek en netwerk ;)

Offline der Tinus

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 5
Re: Onderzoeksvraag
« Reactie #3 Gepost op: 12-09-2007 21:53 u »
Hej Mensen,

Het hoeft niet per se over het gisten te gaan, als het maar betrekking heeft op biologie.  :verbergen:
Maar er zaten al een paar interessante ideeŽn tussen.

Groeten Maarten,  :biersmile:

Tags: profielwerkstuk