Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: Zure Weizen  (gelezen 1824 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline @

  • Vol lid
  • ***
  • Berichten: 181
  • Land: nl
Zure Weizen
« Gepost op: 09-09-2007 16:48 u »
Hoi,

Ik heb na (vind ik zelf) een succesvolle eerste keer voor de tweede maal een weizen gebrouwen. Deze is echter erg zuur. Ik kan het niet precies thuisbrengen, maar het is volgens mij geen melkzuur. De tweede vergisting wilde al niet echt aanslaan, dus misschien dat daar iets mee is misgegaan.
Ik ga komende weekend een nieuwe poging wagen, maar vind het eigenlijk wel zonde om dit weg te gooien. Nou las ik in ' Designing Great Beers'  dat een Weizen ook wel als basis voor een fruitbier gebruikt kan worden.
Ik denk dat ik deze week de flessen weer eens leeg in een gistvat, en er dan wat fruit-extract en verse gist bij gooi. Het is nu tenslotte ook niks.
Of is dit een heel dom idee?
Welk fruit zou de zuurheid wat kunnen maskeren?

Grtz,

Ed.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Zure Weizen
« Reactie #1 Gepost op: 09-09-2007 20:49 u »
Een weizen kan zeker een goede basis zijn voor een fruitbier, maar als ie echt ranzig ge´nfecteerd is zou ik er niet te veel meer aan gaan sleutelen. 250 gram / liter kersen zou nog een kriek op kunnen leveren, je kan dit allicht proberen ;). Ik zou geen extracten en verse gist gebruiken... maak dan een authentieke kriek en maskeer de zuurheid niet.

Groet Caspar.

Tags: