Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Standards of Brewing, A practical aproach to consistancy and excellence  (gelezen 4363 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.830
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer

Standards Of Brewing
Charles W. Bamforth

Als je het boek wilt bestellen kun je op het plaatje klikken.


Auteur: Charles W. Bamforth, pH.D,D.Sc
Titel: Standards of Brewing, A practical aproach to consistancy and excellence
Druk:
Taal: Engels
Jaar van uitgave: 2002
Uitgeverij: Library of congress cataloging-in-publication data
ISBN Nr.: 0-937381-79-9
Aantal pagina's: 209
Kostprijs: Ä 39,95
Onderwerp: Brewing Science, hoe in een brouwerij een constant product te verkrijgen

Boekbespreking
In dit boek wordt verteld waar een professionele/commerciŽle brouwerij rekening mee moet houden om een constant product (bier) te maken. Er wordt uitgebreid verteld welke analyses er gedaan moeten of kunnen worden en wanneer dergelijke analyses zinning zijn. Dit alles wordt op een duidelijke manier verteld en af en toe met een humoristische noot. Enkele analyses worden uitgebreid uitgelegd met goede rekenvoorbeelden.  Ook wordt er uitgelegd hoe er het een en ander berekend dient te worden om te bereiken wat je wenst te bereiken. In dit boek ook vele duidelijke rekenvoorbeelden en sommige zelf heel simpel. Bijv :

įPLato = (SG-1000)/4

Alle grondstoffen worden uitgebreid per hoofdstuk besproken zodat het duidelijk wordt hoe een professionele brouwerij te werk gaat om alle stoffen op kwaliteit te testen en zo de consument een constant product voor te schotelen.

Een aardig citaat :
"Extreme foaming, otherwize known as gushing, can occur. One cause is if you live with a prat who shakes your beer cans when you're not looking. Solution: change roommate."


Wat vind je goed aan dit boek?
Leuk geschreven en goed te lezen. Aangezien mijn engels niet 100% goed is zal ik het boek later nog wel eens doorlezen. Interessante literatuur voor de al iets gevorderde brouwers die ook geÔnteresseerd  zijn in de werkwijze van commerciŽle brouwerijen.

Wat vind je minder goed aan dit boek?
Eigenlijk niets.

Voor wie is het boek: Gevorderden

Eindcijfer           : 7

Tags: