Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Witbier; voorbereiding; ongemout; havermout?  (gelezen 32913 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.430
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: Witbier; voorbereiding; ongemout; havermout?
« Reactie #100 Gepost op: 07-08-2006 12:03 u »
Ik zou toch zeggen dat een wort met OG 1045 niet zoveel gist nodig heeft. Jammer dat het toch niet meezit. Jij brouwt natuurlijk wel een enorme hoeveelheid. Had je je wort nog belucht?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Edgar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.008
  • Land: be
Re: Witbier; voorbereiding; ongemout; havermout?
« Reactie #101 Gepost op: 07-08-2006 12:09 u »
Dat dacht ik ook, het verbaast me. Het wort is uitgebreid belucht.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Witbier; voorbereiding; ongemout; havermout?
« Reactie #102 Gepost op: 07-08-2006 13:11 u »
Ik ga een soortgelijke starter maken voor 25 liter witbier, theoretisch gezien moet dit het perfecte aantal gistcellen bevatten... ben benieuwd of het bij mij vlotter gaat!