Daar heb je een sterk punt, ik had dit bier gebrouwen in de verhouding 3.5 liter/kg
Verder houdt mijn Rims ook meer van dunnere brouwsels om tevens de temperatuur sneller te laten stijgen, maar tja, wat voor invloed heeft dat op mijn Belgische bieren die meestal een recept hebben met een dik bostel?
Hier overigens mijn mout en vergistbare suikers (17,5%) verhouding :
% Amount Name Origin Potential EBC
-----------------------------------------------------------------------------
68.5 16.28 kg. Pilsener - Alhambra Espaņa 74.6 3
13.3 3.15 kg. Corn Sugar Generic 99.5 0
7.3 1.74 kg. Pale Ale Malt (2 Row) France 79.6 7
4.2 1.00 kg. Special B Malt Belgian 60.9 350
3.2 0.75 kg. Candi Sugar (dark) Generic 99.5 10
1.4 0.32 kg. Chocolate Malt Belgium 60.9 800
1.2 0.27 kg. Clarimalt 0.0 2500
1.1 0.25 kg. Kandijsiroop België 95.2 2100
Ja ik weet het, hij is veel donkerder dan een Westvleteren 12, berekend 84 EBC maar uiteindelijk meer qua kleur in de richting van de Leffe bruin die ik op dit moment nu als slap toetje aan het nuttigen ben.