Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: pH meter bij Conrad  (gelezen 2025 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 7.802
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
pH meter bij Conrad
« Gepost op: 29-06-2007 08:12 u »
pH meter in de aanbieding bij Conrad »»Bestelnummer 127745-NB EUR 39,95.

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 23.838
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: pH meter bij Conrad
« Reactie #1 Gepost op: 29-06-2007 08:40 u »
Deze dus :



http://www1.nl2.conrad.com/scripts/wgate/zcop_nl2/~flN0YXRlPTM3MDAzMTI5OTQ=

Technische spec. :
# Meetbereik pH-waarde 0-14 pH
# Nauwkeurigheid pH-waarde ± 0,07 pH
# Te gebruiken bij temperaturen van 0 tot 50 °C
# Voedingsspanning d.m.v. 9 V-blokbatterij
# Afm. (bxhxt) 68 x 205 x 30 mm
# Gewicht 220 g
# Resolutie pH-waarde 0,01 pH.


en wat nu als je inmaischt op 60°C ?

Offline Henielma

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 5.134
  • Land: nl
  • Eerste glas eigen bier!
    • Henielma
Re: pH meter bij Conrad
« Reactie #2 Gepost op: 29-06-2007 08:52 u »
Dan moet je een beetje beslag uit de ketel in een kopje doen, even wachten en dan meten.

Offline Hans (Lagos)

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 699
  • Land: es
  • Blichmann Assisted Brewing member
    • Mijn brouwzaal
Re: pH meter bij Conrad
« Reactie #3 Gepost op: 29-06-2007 10:46 u »
Dan moet je een beetje beslag uit de ketel in een kopje doen, even wachten en dan meten.

En dit kopje een "bane marie" geven, ofwel in een bakje met koudwater zetten.

Offline rodeloper

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 55
Re: pH meter bij Conrad
« Reactie #4 Gepost op: 07-09-2007 17:43 u »
"bane marie" is koeterwaals. je bedoelt waarschijnlijk "au bain Marie " Wikipedia legt het heel mooi uit: Au bain-marie is het in een waterbad (warm of koud) plaatsen van gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen.

De meeste gebruikte toepassing is om voedsel te verwarmen tot aan het kookpunt. Het water zorgt ervoor dat het eten niet warmer wordt dan 100°C. Doordat het water in het buitenste waterbad gaat koken, neemt het energie op van de verwarmingsbron, en blijft de temperatuur in het binnenste bad constant.

Voorbeelden zijn:

    * In een koudwaterbad voor het afkoelen van soepen en andere gerechten.
    * In een warmwaterbad voor het laten smelten en opwarmen van chocolade en sauzen.

[bewerken] Trivia

De techniek au bain-Marie is afkomstig uit de alchemie. Een Franse alchemiste, Marie la Juive heeft deze techniek ontwikkeld om bepaalde bereidingen langzaam op te warmen. De binnenste pan mag niet met het gekookte water in aanraking komen, het gaat erom dat de stoom van het water de binnenste pan verhit.

Tags: