Naam brouwer: Bram Hoogesteger
Biertype: oude geuze - lambiek
Brouwdatum: 23 oktober 2003
Omvang brouwsel: 15 liter
Storting
2000 g pilsmout
500 g zuurmout
510 g tarwevlokken
180 g cara 150 EBC
Maischwater: 25 liter
Spoelwater: 7 liter
Maischschema
53º C 15 min
61º C 15 min
70º C 45 min
78º C 3 min
Hop
30 g Challenger (oud)
Koken: 120 min
Gist
Opgekweekt uit fles Oude Geuze van Drie Fonteijnen. De giststarter 4 weken van te voren aangemaakt.
De giststarter rook heel speciaal, verdacht? Een beetje zwavelachtig, azijnachtig. Toch aan het brouwen geslagen.
Omdat na twee volle dagen er nog geen gistactiviteit waarneembaar was een zakje Brewferm korrelgist toegevoegd. Na 16 uur het jongbier in een andere fles overgezet in verband met het doorslaan/overlopen van het waterslot.
Na 6 weken het bier overgeheveld in aan andere fles. SG 1014.
Drie weken later het bier gebotteld met 5 gram suiker per liter. SG 1014.
Resultaten
ONK 2004 77 punten 11e van 58 inzendingen in klasse.
ONK 2005 73 punten 13e van 104 inzendingen in klasse. Een te ‘harde’ zure smaak. Het zuur overheerst alles, terwijl in een lambiek ook iets zoets heeft.
ONK 2006 89 punten 1e van 69 inzendingen in klasse.