Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Gouden medaille United States Open Beerchampionship 2013 Cat. Dubbelbock  (gelezen 4489 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline DD

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 41
  • Land: de
Op verzoek van Jacques, hier het recept van de Gouden medaille van categorie Dubbelbock van het US Open Beerchampionship 2013

Het recept geldt voor 40 liter bier.

Moutstort:  Pilsmout                    5919 gram           3 EBC
                   Münchenermout        1726 gram          16 EBC
                  Caramünich Type 2    1408 gram          120 EBC
                  Ambermout                  608 gram           50 EBC
                  Tarwemout                  961 gram            3 EBC
                  Special B mout             297 gram          350 EBC
                  Chocolademout            107 gram          900 EBC
                  Zwartemout                 107 gram         1200 EBC
                  Gerstvlokken                250 gram            3 EBC
                  Rietsuiker                     217 gram            7 EBC
                  Bruine Kandijsuiker      500 gram           10 EBC
                  Bruine Basterdsuiker    126 gram           10 EBC

Hopstort:  Northern Brewer             50 gram      10,6% Alfa       75 min koken   Bitterhop (Bloemen)
                 Crystal                             50 gram       6,67% Alfa     10 min koken   Aromahop (Bloemen)


Kruidengift:  Zoethoud                        1 gram      5 min koken


Gist:    Giststarter 1084 Irish Ale  ( 2 liter) (Hoofdvergisting)
            Giststarter van Westmalle (1 liter) (Navergisting)


Maischen:       63 graden C       30 minuten
                       72 graden C       30 minuten
                       78 graden C         5 minuten


Koken:    75 minuten
               10 min. voor einde koken 20 gram Iers Mos toegevoegd

Begin SG   1065
Eind SG  1015

Gebotteld met 5,5 gram kristalsuiker/ liter

Opmerking: Biertje had direct een frisse hoppige afdronk !


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 36.777
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Dirk,

Bedankt voor het plaatsen van het recept.

Tags: