Recepten > Bewezen recepten

ONK 07 A 1 Pilsener - Rob Meijer

(1/3) > >>

Schuimpie:
Het heeft de keurmeesters van het BKG behaagd om mij dit jaar te benoemen tot Nederlands Kampioen Bierbrouwen voor amateurs. Dit was voor mij een geweldige verrassing. Ik had enorm mijn best gedaan om een zo goed mogelijke La Chouffe kloon te brouwen (maar liefst 5x gebrouwen en op een gedeelde 11e plaats gekomen); maar dan win je met een ingezonden pilsje. Een bier dat even tussendoor is gebrouwen bij één van de gildeleden van Triple-W tijdens een brouwdemodag, het biertje waar ongeveer alle aanwezigen in hebben lopen roeren, omdat ik druk was met de mensen die kwamen voor een kennismaking met het zelf brouwen van een lekker biertje. Een biertje wat ik zelf ook wel lekker vond, maar volgens mij toch niet zo’n klasse had dat je daar kampioen mee kon worden. Dat dacht ik!  Maar … de keurmeesters beslisten anders. Kortom ik ben er erg blij mee. Hieronder het recept.


Pilsener Triple-W 24-02-2007

A ProMash Recipe Report

Recipe Specifics
-------------------------------------------------------------
Batch Size (L):          20.00    Wort Size (L):     20.00
Total Grain (kg):         4.00
Anticipated begin SG:          1.046    Plato:             11.51
Anticipated SRM:           4.5
Anticipated IBU:          26.9
Brewhouse Efficiency:       75 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential SRM
---------------------------------------------------------------
 100.0     4.00 kg.  Pilsmout                     Belgium        1.037      3

Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-----------------------------------------------------------------
 23.00 g.     Hallertau Hersbrucker              Pellet   6.00  25.0  90 min.
 10.00 g.     Hallertau Hersbrucker              Pellet   6.00   2.0  10 min.

Yeast
------------------------------------------------------------------
Brouwland 0500306 Brewferm Lager


Water Profile
-------------------------------------------------------------------
Profile:           Arnhem 6844EG
Profile known for: Vitens Arnhem Zuid

Calcium(Ca):          44.0 ppm
Magnesium(Mg):         3.8 ppm
Sodium(Na):            7.0 ppm
Sulfate(SO4):         10.0 ppm
Chloride(Cl):         10.0 ppm
biCarbonate(HCO3):     0.0 ppm

pH: 7.70

Notes
----------------------------------------------------------------
Het maïsch- en spoelwater aangezuurd met melkzuur tot pH 5.3

Maischschema




Gebrouwen 24-02-2007  SG 1050 (±19 ltr)
Gebotteld    16-03-2007  SG 1012
Bottelsuiker 7 g/ltr

Awards
---------------------------------------------------------------
1e prijs klasse A ONK 2007 Rob Meijer 90 punten + Nederlands Kampioen 2007


Promash recept zie bijlage.


Adrie:
Rob, van harte gefeliciteerd. Klasse! En ik ben blij dat de hoofdprijs in Arnhem is gebleven.  ;D

Hopmans:

Hartelijk gefeliciteerd Kampioen!  :dansen: :elifant: :hoera:
Respect mijnerzijds.  :groots:


--- Citaat ---Brouwland 0500306 Brewferm Lager
--- Einde van citaat ---
:) (sprakeloos)

Ik vind het echt heel erg knap.

 :degroeten:

Jos Groen:
Ook ik wil je feliciteren met deze overwinning geweldig om zo te winnen.
Geniet maar van je batch, en niet te veel vertellen aan kennissen. ze zuipen al je pils op..

MO:
Haha, Brewferm lager. Wat een prachtige overwinning. Het wordt weer tijd voor een korrelgist/vloeibare gist analyse. Het zou best eens kunnen dat veel korrelgist bieren wederom in de prijzen zijn gevallen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie