Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 06 A2 Kolsch - Rob Meijer  (gelezen 4579 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Schuimpie

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 4
  • Land: nl
  • Zoals het biertje thuis smaakt smaakt het nergens
ONK 06 A2 Kolsch - Rob Meijer
« Gepost op: 13-06-2007 23:02 u »
Hier dan eindelijk een antwoord van een prijswinnaar uit Arnhem:

ONK 2006 A 2 Kolsch

A ProMash Recipe Report

Recipe Specifics
-----------------------------------------------------------------------------
Batch Size (L):          20.00    Wort Size (L):     20.00
Total Grain (kg):         4.00
Anticipated begin SG:          1.047    Plato:             11.57
Anticipated SRM:           3.2
Anticipated IBU:          33.9
Brewhouse Efficiency:       75 %
Wort Boil Time:             90    Minutes

Grain/Extract/Sugar
   %     Amount     Name                          Origin        Potential SRM
-------------------------------------------------------------------------------
 80.0     3.20 kg.  Pils mout                     BelgiŽ         1.037      3
 20.0     0.80 kg.  Tarwe mout                 BelgiŽ         1.038      2

Hops
   Amount     Name                              Form    Alpha  IBU  Boil Time
-------------------------------------------------------------------------------
 20.00 g.     Brewer's Gold                Whole    7.00  23.0  90 min.
 10.00 g.     Saaz                               Pellet     6.00  10.9  90 min.

Yeast
------------------------------------------------------------------------------
BelgiŽ  Brewferm Bovengistend

Water Profile
-------------------------------------------------------------------------------
Profile:           Arnhem-Zuid

Calcium(Ca):             63.0 ppm
Magnesium(Mg):           7.5 ppm
Sodium(Na):              13.0 ppm
Sulfate(SO4):             0.0 ppm
Chloride(Cl):             0.0 ppm
biCarbonate(HCO3):     0.0 ppm

pH: 7.00

Notes
-----------------------------------------------------------------------------
Maischwater en spoelwater aangezuurd tot pH 5,3. Na het koken had ik 20ltr
wort met een SG van 1048. Gisting met Brewferm bovengistende korrelgist.
Gisting was na 2 dagen over (1014) daarna nog 5 dagen laten bezinken.
Gebotteld (1013) met 7 gram suiker per liter.
Brouwdatum 12-12-05 . Botteldatum 19-12-05. Keurdatum 20-05-06

Awards
-------------------------------------------------------------------------------
2e prijs ONK 2006 A klasse  Rob Meijer  88 punten


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Johannes

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.331
  • Land: nl
    • De Brouwketel
Re: ONK 06 A2 Kolsch - Rob Meijer
« Reactie #1 Gepost op: 13-06-2007 23:54 u »
Rob van harte met je prijs. Ik vind het verbazend om Brewferm korrelgist in het recept te zien. Ik krijg het maar zelden voor elkaar om met korrelgist fatsoenlijke bieren te brouwen. En dan gebruik ik ook nog gisten die beter worden geacht dan de Brewferm gisten.

Offline Johannes

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.331
  • Land: nl
    • De Brouwketel
Re: ONK 06 A2 Kolsch - Rob Meijer
« Reactie #2 Gepost op: 13-06-2007 23:58 u »
Ik ben niet meer scherp, dit is een recept van vorig jaar. Mijn felicitatie doelde eigenlijk op het algemeen kampioenschap. Maar ook hiervoor gefeliciteerd natuurlijk  :D

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.428
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: ONK 06 A2 Kolsch - Rob Meijer
« Reactie #3 Gepost op: 14-06-2007 08:04 u »
Nu maar hopen dat Rob snel zijn pils recept plaatst. Ik ben er erg benieuwd naar.

Tags: