Ik heb op Internet een recept gevonden voor de Karmeliet tripel. Ik heb het iets aangepast. De hop is anders geworden en ik heb wat tarwemout toegevoegd. Volgens Michael Jackson wordt er ook tarwemout gebruikt, vandaar. In het orginele recept wordt er ook cardemom en curacao gebruikt maar ik weet niet zeker of dit ook werkelijk gebruikt wordt. Reacties zijn welkom!
Hier het recept zoals ik het wil gaan brouwen.
grams EBC %
Pilsmout 2000 4 66,23
Munchener 100 20 3,31
Tarwemout 100 4 3,31
Tarwevlokken 220 4 7,28
Havervlokken 400 4 13,25
(riet)suiker 200 0 6,62
grams kooktijd % IBU
Hallertau 3,0% 11 10 26,19 1,7
Challenger 6,6% 15 75 35,71 27,5
Saaz 3,7% 11 10 26,19 2,2
Saaz 3,7% 5 dryhop 11,90 0
31,4
koriander 4,4 gr
Maischen 62 70 78
30 30 5
Kooktijd 75 minuten