Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van Bol.com

Auteur Topic: ONK 07 B3 Irish Dry Stout Arnoud en Erwin  (gelezen 2517 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Arnoud en Erwin

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
ONK 07 B3 Irish Dry Stout Arnoud en Erwin
« Gepost op: 12-06-2007 21:55 u »
6% vol. alc.
45 EBU
begin SG 1055
eind SG 1012


Voor 10 liter:

7,5 l. water
1,8 kg. pale ale
200 gr. gebrand
10 gr. Target hop
8 gr. EKG hop
6 gr. Hallertau hop
3,5 gr. brouwzouten
0,5 kg. gerstevlokken
#1084 Wyeast Irish Ale

maischschema:
T:   5   10   60   10   -
C:   45  52  65   72   81

6 liter spoelwater


De keurmeesters gaven dit bier:

Visueel: 12 van de 15 punten
Geur: 23 van de 25 punten
Smaak: 23 van de 25 punten
Basissmaak: 9 van de 10 punten
Body: 5 van de 5 punten
Mondgevoel: 5 van de 5 punten
nasmaak: 13 van de 15 punten

Heel mooie stout!

TOTAAL: 90 punten

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.369
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: ONK 07 B3 Irish Dry Stout Arnoud en Erwin
« Reactie #1 Gepost op: 13-06-2007 08:30 u »
Kun je iets meer vertellen over de brouwzouten? Welke zouten zijn dit en waar heb je ze gekocht?

Offline Arnoud en Erwin

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 27
Re: ONK 07 B3 Irish Dry Stout Arnoud en Erwin
« Reactie #2 Gepost op: 19-06-2007 21:38 u »
Hai MO,

De brouwzouten gebruiken wij om het water (zacht in Kampen) harder te maken. Het edele proces ook wel bekend als Burtonizen  :lessmile: Het is een combinatie van Magnesium sulfaat en gips in de verhouding van 1:5. In de bieren proefen wij en de keurmeesters duidelijk een metalige, harde smaak.

Tags: