Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 07 V3 Gagelbier- Bert Peeters  (gelezen 3078 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline bertus

  • Dionysos
  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 7
  • Land: 00
  • Hobbybrouwen.nl is mijn informatiebron
    • 5443bs
ONK 07 V3 Gagelbier- Bert Peeters
« Gepost op: 04-06-2007 20:40 u »
Naam Bier: Gagelbier :beersmiley:
   
Brouw datum : 08-12-2006   Begin SG :1069
Bottel datum : 28-12-2006    Eind SG : 1012

Grondstoffen per 10 liter

Moutsoorten en graan soorten
Soort                 EBC Waarde   Hoeveelheid
pilsmout              3                2100 gram
munichmout          15            400   gram
tarwemout           15             80   gram
      
      
Hopsoorten
Soort                         Hoeveelheid(gr)   Alfazuur %   Vorm(bloem/pellets/olie)
Northern brewer                       8               11.5                bloem
Brewer goldings                        8                6,3                  bloem
Hop eigen tuin                        1                  ?                   bloem
         
Toevoegingen :                           (Fruit, kruiden, suikers, honing e.d.)    hoeveelheid in grammen en soort
Soort                                             Hoeveelheid(gram/stuks/cl)                Wanneer toegevoegd
Gagel gedroogde bloem                                   2 gram                               15 min  voor eind koken
gedroogde Vlierbesbloesem                          1,1 gram                          15 min voor eind koken
Bloemen Honing                                              100 gram                          bottelen
      
      
Gisten
Type/soort                         Hoeveelheid(gram/stuks/cl)   Vorm
Belgian trappist                                0,5 liter                    vloeibaar
      
Opmerkingen keuringsrapport:
Iets te grof schuim -> inzakkend.
Aangename geur.
Zacht aangename nasmaak.
Kruidigheid aanwezig ,maar niet overheersend.
Goed bier. :proost2:

Tags: