Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn  (gelezen 5263 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Gepost op: 03-06-2007 20:41 u »
H, dat is een verrassing!

Hierbij het bier waarmee ik eerste ben geworden in de klasse C. Het is de Blonde Tinus, waarover al eerder op dit forum is gediscussieerd.

Hierbij het recept:


Naam bier: Blonde Tinus
Biertype: Blond


==== Eigenschappen van het recept en het brouwsel =========================================================

Gepland volume: 26 liter
Geplande begindichtheid: 1062 g/l
Gemeten begindichtheid: 1063 g/l
Gemeten einddichtheid: 1013 g/l
Schijnbare vergistingsgraad: 79,4%
Brouwzaalrendement: 61,8%
Geplande kleur (Morey): 14 EBC
Geplande bitterheid (Tinseth): 17 IBU


==== Maischen =============================================================================================

Mout, graan en suikers
Mout/graan/suiker                    EBC      kg       %
Pilsmout 3                                 3    6,045    79,0
Munich mout 15                        16    0,995    13,0
CaraHell                                   22    0,612     8,0

Maischwater en maischschema
Graantemperatuur: 15,5

                      Temperaturen       Tijden                           Infusie of decoctie      Beslag-
Stap naam             begin   eind    opwarm  rust   stap type           temperatuur  volume (l)    dikte
beta-amylase           62     62        0         40    Infusie                         66       36,50         4,77
alfa-amylase            70     70        8         15    Directe verwarming         0       
afmaischen              75     75        5          5    Directe verwarming          0       


==== Filteren en spoelen ==================================================================================

Spoelwater:                   0,00 liter
Temperatuur spoelwater: 0,00C
Filtertijd:                      0:55


==== Koken, hop en kruiden ================================================================================

Totale kooktijd: 75 minuten

Hop
Hopsoort                    %a    hoeveelheid (g)   kooktijd (min)   type         IBU
Saaz                         2,2            17,0           75              Hopbellen      3,1
Hallentau Perle            8,3            17,0           75              Pellets       13,0
Saaz                         2,2            10,0           10              Hopbellen      0,6


SG na koelen:          1063
Volume na koelen:      23 liter


==== Vergisting ===========================================================================================

Gist en giststarter
Gebruikte gist:               Wyeast Belgian Abbey 1214
Gistvorm:                      Vloeibaar
Gisttype:                       Bovengist
Giststarter gemaakt?:      Ja
Volume giststarter:         1,0 liter
Dichtheid giststarter:      1040 g/l
Starter belucht:             30 uur
Temperatuur giststarter: 19,0C
Gistvoeding:                  Yeast-Fit
Hoeveelheid gistvoeding: 5,0 gram
Zinkgist:                     
Hoeveelheid zinkgist:    0 gram

Vergisting
Primaire vergisting 9 dagen bij 18C, SG bij hevelen 1015.
Secundaire vergisting 12 dagen bij 8C, SG bij bottelen 1013.


==== Bottelen =============================================================================================

Botteldatum: 22-2-2007
Bottelen met 7,2 g/l suiker
Temperatuur bij hergisting op fles: 15,0C
Alcoholpercentage: 6,8vol.%

Edwin

Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de onderstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.


Offline Johannes

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.331
  • Land: nl
    • De Brouwketel
Re: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Reactie #1 Gepost op: 03-06-2007 20:49 u »
Edwin, Gefeliciteerd jongen! Nou is het wel dubbel jammer dat je er niet was.

Offline Adrie

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 13.993
  • Land: nl
  • Wie zijn bier eert, kiest voor vloeibaar
    • Brouwerij Het Witte Paard
Re: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Reactie #2 Gepost op: 03-06-2007 20:49 u »
Gefeliciteerd, Edwin, we hebben je gemist. Mooie uitslag in klasse C, h? Alle prijzen voor de bestuursleden van het MTG!

Offline Edwin

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.883
  • Land: nl
  • Onrooise Bierbrouwerij
    • Onrooise Bierbrouwerij
Re: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Reactie #3 Gepost op: 03-06-2007 20:53 u »
Alle prijzen voor de bestuursleden van het MTG!

Nu zit ik gelukkig niet in het bestuur ;D. Maar dat we allemaal prijs hebben wil wel zeggen dat we natuurlijk een hele toffe club zijn!

Edwin

oranjeboombiertje

  • Gast
Re: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Reactie #4 Gepost op: 03-06-2007 21:03 u »
Gefeliciteerd Edwin, Leuk dat je nu je wat minder kan brouwen toch zo'n prijs hebt.

 :degroeten:
Wesley

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Reactie #5 Gepost op: 03-06-2007 21:22 u »

Toppie Edje!  :hoera:

Jammer dat je er niet was.
Ik had nog een Geuze voor je meegenomen.
misschien op de MTG.

Nogmaals gefeliciteerd ouwe tijger.  :proost2:

 :degroeten:

Offline gelfling

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 652
  • Land: 00
  • Drink niet meer dan goed is voor je omgeving.
    • Gilde Dionysos
Re: ONK 07 C1 Blond(e) - Edwin Hoogedoorn
« Reactie #6 Gepost op: 04-06-2007 20:24 u »
Edwin gefeliciteerd! Je hebt echt wat gemist, niet alleen de prijsuitreiking. En wij hebben jou gemist dit weekend. Volgend jaar beter!

Tags: