Farmhouse Ale

Gestart door JeroenCV, 15-05-2007 13:08 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

JeroenCV

Beste mensen,

Ik heb bij Brouwland de volgende Wyeast gekocht:

Citeer3726 Farmhouse Ale:

Deze gist produceert complexe esters in evenwicht met grond/kruidige toetsen. Lichtjes zurig en droog een droogpeperige afdronk. De perfecte giststam voor hoevebieren en Saisons. Alcoholtolerantie 12% vol. Uitvlokking: laag – medium. Vergistingtemperatuur = 21 – 35°C. Vergistinggraad = 76 – 81%.

Nou vraag ik mij af wat een voorbeeld van een hoevebier is.
Wat zal ik hier eens mij brouwen?

SiriS

Saison = Farmhouse Ale

BuBS

De 3726 is de Dupont gist, dus maak er een bv saison van.
Ik heb wel eens een blondje gebrouwen met de Dupont gist, ging perfect

Gr Kees

JeroenCV

Citaat van: SiriS op 15-05-2007  13:13 uSaison = Farmhouse Ale

Waarom heb je altijd dingen met meerdere namen?

Goed, ik ga eens wat receptjes bekijken.

Caspar

Hoi Bubs,

Weet jij het verschil tussen de Farmhouse en de Saison gist? Ik dacht namelijk dat de Wyeast 3724 van Dupont was.

Citeer3724 Belgian Saison Yeast:

Classic farmhouse ale yeast. Spicy and complex aromatics including bubble gum. Very tart and dry on palate with mild fruit. Finishes crisp and mildly acidic. Benefits from elevated fermentation temperatures. Usually slow to attenuate. Flocculation - low; apparent attenuation: 76-80%. (70-85° F, 21-29° C).

Jeroen,

Ik zou een Dupont Avec les bons Voeux klonen, echt een lekker bier :proost:!

http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,5519.0.html

Groet Caspar

JeroenCV

En heb je enig idee wat voor een recept daarbij past?

Het is toch een triple he?

Caspar

Oei, ik heb ooit en fles op en weet niet exact welke hop er in zit en zo.

Een idee'tje:

75% Pilsmout 3 EBC
10% Munichmout 15 EBC
15% Suiker

Northern Brewer bitterhop / aromahop
Saaz aromahop / dryhop

Kleur 13 EBC
Bitterheid 32 IBU

Begin SG 1080
Eind SG 1012

Zeer droog maischschema

http://www.brasserie-dupont.com/Dupont/Default.aspx?Lang=nl&Page=bonsvoeux

Groet Caspar

Gerb

Volgens mij wordt er geen munich gebruikt. Ik denk dat er misschien iets van 5% lichte caramout of 2% donkere caramout wordt gebruikt, de rest pilsmout. Verder denk ik dat de hop eerder Styrian Goldings en Saaz is. De bierstijl is overigens Sterke Saison (biertypengids). De einddichtheid komt volgens mij wel onder de 1010.

Was de 3724 niet de gist van Brasserie aVapeur, met de Saison Pipaix? Dat meen ik ergens op een US forum gelezen te hebben.

Caspar

Ik denk persoonlijk dat ie ook onder de 1010 zit, maar dat is bijna onmogelijk om te halen. Je moet dan een SVG realiseren van 88%. Als je de 1012 redt mag je al in je handjes knijpen ;).

Gerb

Ik heb even gezocht en gevonden:
- 3726 is de Blaugies (van Saison d'Epeautre)
- 3724 is de Dupont gist

JeroenCV

Dan heb ik dus de Blaugies.

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.