Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Farmhouse Ale  (gelezen 2784 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Farmhouse Ale
« Gepost op: 15-05-2007 13:08 u »
Beste mensen,

Ik heb bij Brouwland de volgende Wyeast gekocht:

Citaat
3726 Farmhouse Ale:

Deze gist produceert complexe esters in evenwicht met grond/kruidige toetsen. Lichtjes zurig en droog een droogpeperige afdronk. De perfecte giststam voor hoevebieren en Saisons. Alcoholtolerantie 12% vol. Uitvlokking: laag medium. Vergistingtemperatuur = 21 35C. Vergistinggraad = 76 81%.

Nou vraag ik mij af wat een voorbeeld van een hoevebier is.
Wat zal ik hier eens mij brouwen?


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

SiriS

  • Gast
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #1 Gepost op: 15-05-2007 13:13 u »
Saison = Farmhouse Ale

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #2 Gepost op: 15-05-2007 13:14 u »
De 3726 is de Dupont gist, dus maak er een bv saison van.
Ik heb wel eens een blondje gebrouwen met de Dupont gist, ging perfect

Gr Kees

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #3 Gepost op: 15-05-2007 13:25 u »
Saison = Farmhouse Ale

Waarom heb je altijd dingen met meerdere namen?

Goed, ik ga eens wat receptjes bekijken.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #4 Gepost op: 15-05-2007 13:52 u »
Hoi Bubs,

Weet jij het verschil tussen de Farmhouse en de Saison gist? Ik dacht namelijk dat de Wyeast 3724 van Dupont was.

Citaat
3724 Belgian Saison Yeast:

Classic farmhouse ale yeast. Spicy and complex aromatics including bubble gum. Very tart and dry on palate with mild fruit. Finishes crisp and mildly acidic. Benefits from elevated fermentation temperatures. Usually slow to attenuate. Flocculation - low; apparent attenuation: 76-80%. (70-85 F, 21-29 C).

Jeroen,

Ik zou een Dupont Avec les bons Voeux klonen, echt een lekker bier :proost:!

http://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php/topic,5519.0.html

Groet Caspar

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #5 Gepost op: 15-05-2007 13:56 u »
En heb je enig idee wat voor een recept daarbij past?

Het is toch een triple he?

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #6 Gepost op: 15-05-2007 14:06 u »
Oei, ik heb ooit en fles op en weet niet exact welke hop er in zit en zo.

Een idee'tje:

75% Pilsmout 3 EBC
10% Munichmout 15 EBC
15% Suiker

Northern Brewer bitterhop / aromahop
Saaz aromahop / dryhop

Kleur 13 EBC
Bitterheid 32 IBU

Begin SG 1080
Eind SG 1012

Zeer droog maischschema

http://www.brasserie-dupont.com/Dupont/Default.aspx?Lang=nl&Page=bonsvoeux

Groet Caspar

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.860
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #7 Gepost op: 15-05-2007 14:27 u »
Volgens mij wordt er geen munich gebruikt. Ik denk dat er misschien iets van 5% lichte caramout of 2% donkere caramout wordt gebruikt, de rest pilsmout. Verder denk ik dat de hop eerder Styrian Goldings en Saaz is. De bierstijl is overigens Sterke Saison (biertypengids). De einddichtheid komt volgens mij wel onder de 1010.

Was de 3724 niet de gist van Brasserie aVapeur, met de Saison Pipaix? Dat meen ik ergens op een US forum gelezen te hebben.

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #8 Gepost op: 15-05-2007 14:35 u »
Ik denk persoonlijk dat ie ook onder de 1010 zit, maar dat is bijna onmogelijk om te halen. Je moet dan een SVG realiseren van 88%. Als je de 1012 redt mag je al in je handjes knijpen ;).

Offline Gerb

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 4.860
  • Land: nl
  • Elk bier een experiment
    • http://huisbrouwerij-het-ferment.blogspot.nl/
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #9 Gepost op: 15-05-2007 17:57 u »
Ik heb even gezocht en gevonden:
- 3726 is de Blaugies (van Saison d'Epeautre)
- 3724 is de Dupont gist

Offline JeroenCV

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 2.113
  • Land: nl
  • Brouwen = verslavend
    • PINT
Re: Farmhouse Ale
« Reactie #10 Gepost op: 16-05-2007 07:48 u »
Dan heb ik dus de Blaugies.

Tags: