Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam  (gelezen 3607 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline loghum

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 48
De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Gepost op: 09-04-2007 21:53 u »
Ik vind de Johnny en de Andre van de Prael uit Amsterdam lekker.
Iemand een idee voor een recept?

Johnny is een kolsch blond type bier
en Andre is een meibok.

Zouden de recepten geheim zijn van de Prael.
Ik heb een leuke rondleiding gehad daar en ik had er eigenlijk gelijk even
naar moeten vragen.


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.824
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: de Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #1 Gepost op: 09-04-2007 22:01 u »
Ik zou zeggen, mail ze es. Die Johnny bevat meen ik 8.5% tarwemout en voor de rest pilsmout en is best stevig gehopt en gekorrelvergist. Hallertau hop meen ik. Het een Kölsch noemen is veel fantasie hebben. De André ken ik niet, maar zat in de gisttank toen we ons forumuitje hadden.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.429
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #2 Gepost op: 10-04-2007 11:15 u »
De brouwers doen inderdaad niet moeilijk over de recepten. De meeste bieren worden vergist met de Nottingham, het witbier met de windsor.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.239
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #3 Gepost op: 10-04-2007 12:05 u »
De meeste bieren worden vergist met de Nottingham, het witbier met de windsor.

Nog wel....De brouwer vertelde ons dat hij in de toekomst wel meer met gisten wilde gaan spelen...

Offline loghum

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 48
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #4 Gepost op: 10-04-2007 12:39 u »

Ik heb een mailtje verstuurd, afwachten maar.


Offline RobinB

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 20.934
  • Land: nl
  • Nooit geschroten is altijd mis!
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #5 Gepost op: 10-12-2008 19:51 u »
Gewoon uit nieuwsgierigheid: al antwoord?

oranjeboombiertje

  • Gast
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #6 Gepost op: 10-12-2008 20:17 u »
Alles is tegenwoordig Fhärskje gheischt, ze gebruiken grote cans van Wyeast die uit Amerika over komen. Deze gist gebruiken ze een aantal keer opnieuw en dan komt er (eens in het half jaar) een nieuwe lading. Ik weet niet welke Wyeast varianten ze gebruiken voor welk bier maar in ieder geval geen korrels meer.

Ben een tijdje terug tijdens mijn stage daar eens in de brouwerij geweest en heb uitgebreid met de brouwer (Fer) gesproken. Ook waren de bieren momenteel nog wat bitter omdat het hoprendement in de nieuwe installatie wat hoger was dan verwacht en dit nog wat bijgestuurd moet worden.

 :degroeten:
Wesley

Offline Herman

  • Maischen doe je in een koelbox! (of in een grainfather)
  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.824
  • Land: nl
  • www.biergildegroningen.nl
    • Groningsch Bier- en wijnmakersgilde
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #7 Gepost op: 10-12-2008 23:45 u »

oranjeboombiertje

  • Gast
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #8 Gepost op: 11-12-2008 00:09 u »
ijha ;D

Moet toch af en toe origineel blijvens met de verse gist benamingen hè.

 :degroeten:
Wesley

Offline loghum

  • Boven 10 berichten
  • *
  • Berichten: 48
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #9 Gepost op: 11-12-2008 16:22 u »
Hoi Robin,
Ja wel antwoord gehad, helaas alleen over de moutsoorten die werden toegepast
wel heel vriendelijk en ik mocht verder informeren als dat nodig was.
Maar door tijdgebrek is dat er destijds niet van gekomen.
Ik vermoed dat Arno en Fer er geen geheim van maken, ik wil de nieuwe
brouwerij een keer gaan bekijken en zal dan weer eens informeren.
Gr.

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.239
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: de Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #10 Gepost op: 12-12-2008 06:43 u »
en gekorrelvergist.

Ik meen dat ie gewoon de Notthingham gebruikt, tenminste dat zij ie tijdens ons forum uitje in 2006?  Dus dat kan nu anders zijn...

oranjeboombiertje

  • Gast
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #11 Gepost op: 12-12-2008 08:24 u »
Alles is tegenwoordig Fhärskje gheischt, ze gebruiken grote cans van Wyeast die uit Amerika over komen.

Offline MO

  • Beheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 10.429
  • Land: nl
    • Muifelbrouwerij
Re: De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam
« Reactie #12 Gepost op: 12-12-2008 08:32 u »
Ook een bevestiging van mijn kant: geen Prael bier wordt meer met korrelgist gebrouwen, alles is vloeibare gist, per gallon van Wyeast (en 4 liter slurry voor 900 liter wort is heel veel gist!).

Tags: