De Johnny of Andre van de Prael uit Amsterdam

Gestart door loghum, 09-04-2007 21:53 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

loghum

Ik vind de Johnny en de Andre van de Prael uit Amsterdam lekker.
Iemand een idee voor een recept?

Johnny is een kolsch blond type bier
en Andre is een meibok.

Zouden de recepten geheim zijn van de Prael.
Ik heb een leuke rondleiding gehad daar en ik had er eigenlijk gelijk even
naar moeten vragen.

Herman

Ik zou zeggen, mail ze es. Die Johnny bevat meen ik 8.5% tarwemout en voor de rest pilsmout en is best stevig gehopt en gekorrelvergist. Hallertau hop meen ik. Het een Kölsch noemen is veel fantasie hebben. De André ken ik niet, maar zat in de gisttank toen we ons forumuitje hadden.

MO

De brouwers doen inderdaad niet moeilijk over de recepten. De meeste bieren worden vergist met de Nottingham, het witbier met de windsor.

Oscar

Citaat van: MO op 10-04-2007  11:15 uDe meeste bieren worden vergist met de Nottingham, het witbier met de windsor.

Nog wel....De brouwer vertelde ons dat hij in de toekomst wel meer met gisten wilde gaan spelen...

loghum


Ik heb een mailtje verstuurd, afwachten maar.


RobinB

Gewoon uit nieuwsgierigheid: al antwoord?

oranjeboombiertje

Alles is tegenwoordig Fhärskje gheischt, ze gebruiken grote cans van Wyeast die uit Amerika over komen. Deze gist gebruiken ze een aantal keer opnieuw en dan komt er (eens in het half jaar) een nieuwe lading. Ik weet niet welke Wyeast varianten ze gebruiken voor welk bier maar in ieder geval geen korrels meer.

Ben een tijdje terug tijdens mijn stage daar eens in de brouwerij geweest en heb uitgebreid met de brouwer (Fer) gesproken. Ook waren de bieren momenteel nog wat bitter omdat het hoprendement in de nieuwe installatie wat hoger was dan verwacht en dit nog wat bijgestuurd moet worden.

 :degroeten:
Wesley

Herman

Citaat van: Oranjeboombiertje op 10-12-2008  20:17 uFhärskje gheischt
Sjpraakkebrèk?

oranjeboombiertje

ijha ;D

Moet toch af en toe origineel blijvens met de verse gist benamingen hè.

 :degroeten:
Wesley

loghum

Hoi Robin,
Ja wel antwoord gehad, helaas alleen over de moutsoorten die werden toegepast
wel heel vriendelijk en ik mocht verder informeren als dat nodig was.
Maar door tijdgebrek is dat er destijds niet van gekomen.
Ik vermoed dat Arno en Fer er geen geheim van maken, ik wil de nieuwe
brouwerij een keer gaan bekijken en zal dan weer eens informeren.
Gr.

Oscar

Citaat van: Herman op 09-04-2007  22:01 uen gekorrelvergist.

Ik meen dat ie gewoon de Notthingham gebruikt, tenminste dat zij ie tijdens ons forum uitje in 2006?  Dus dat kan nu anders zijn...

oranjeboombiertje

Citaat van: Oranjeboombiertje op 10-12-2008  20:17 uAlles is tegenwoordig Fhärskje gheischt, ze gebruiken grote cans van Wyeast die uit Amerika over komen.

MO

Ook een bevestiging van mijn kant: geen Prael bier wordt meer met korrelgist gebrouwen, alles is vloeibare gist, per gallon van Wyeast (en 4 liter slurry voor 900 liter wort is heel veel gist!).

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.