Recepten > Kloonbrouwsels

Voorkeuren Kloonbier ONK 2008

(1/15) > >>

Oscar:
Zo even  vooruitkijken op het ONK 2008 moet er op 2 juni door de amateur brouwers van 't Wort Wat bepaald worden welk bier gekozen wordt als kloon bier voor het ONK 2008. Nu heb ik net voor mijzelf bepaald dat ik dan maar ook eens mee ga doen aan deze kloonwedstrijd. Lijkt mij toch wel eens leuk en een hele uitdaging. Goed proeven en trachten te analyseren wat er in het originele recept zit.

Maar welk kloon bier heeft de voorkeur? Een gouden Carolus lijkt mij wel wat omdat ik dit een voortreffelijk bier vindt al hoewel ik de laatste paar keren dat ik dit bier proefde geen gistdeprt meer heb kunnen ontdekken.

hmm welke andere interessante bieren zijn dan nog leuk voor een kloonpoging... :denken:

Hoewel wij niet het laatste woord hebben, leest de voorzitter van 't Wort Wat wel mee op het forum, dus misschien kunnen we hem, en daarmee de gehele vereniging, een beetje beÔnvloeden  >:D >:D

Welk bier heeft voor jou de voorkeur voor de kloonpoging van 2008 ? (graag met een argumentatie  ;)).

 :degroeten:

oranjeboombiertje:
Het lijkt mij wel leuk als het een stapje moeilijker wordt gemaakt dan anders. Bijvoorbeeld een ondergister. >:D  Maar ja welk ondergistend bier heeft een gistdepot of een Wyeast die bekend is? :denken:

 :degroeten:
Wesley

Oscar:
Een ondergister lijkt mij wel leuk, maar geen verstandige keuze omdat je daarmee het aantal potentiŽle deelnemers beperkt. Niet iedereen heeft de voorzieningen om een goede ondergister te maken.

Het is natuurlijk wel de bedoeling om zoveel mogelijk deelnemers te "lokken"  ;)

Caspar:
Wat mij betreft gaan we volgend jaar een Rochfort 8 klonen, gist is opkweekbaar en verkrijgbaar bij Wyeast en het is een lekker bier.  :proost:

Groet Caspar

Sjaak:
Misschien een zuster agaath, kan Mo bepalen of het klopt en het is bier met een gistkorrel, dus lekker makkelijk.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie