Algemeen > Boekbesprekingen

Baetslé Gilbert, De Praktijkbrouwer

(1/21) > >>

Ronnie:

De praktijkbrouwer + CD-rom / druk 1
Baetslé, G.
Klik op het plaatje om het boek te bestellen.


Ben al enkele dagen het nieuwe boek van prof. Gilbert Baetslé aan het uitklieven.
Het ruikt nog naar de inkt!

Mijn eerste visie: eindelijk een boek van hem dat niet uitpuilt van wiskunde en termen waar alleen de biochemisten iets aan hebben. Geschreven voor de amateurbrouwer. Veel data in terug te vinden. Boek is vrij volledig, is bondig, leest goed. Hij heeft zich goed in onze plaats gesteld.

Kostprijs: ken ik niet, we hebben het op onze nieuwjaarsreceptie cadeau gekregen (de prof is lid van onze gilde..). Boek is dus clubeigendom. Ik werd als eerste "verplicht" het mee te nemen naar huis.

gegevens:
"De Praktijkbrouwer", academia press, Eekhout 2,  9000 Gent, www.academiapress.be
 
ook in story-scientia boekhandels www.story.be
ISBN 978 90 382 0998 2
D/2007/4804/15
NUR1 946
U946
310 blz

Er zit bij het boek ook een CD-Rom met een xls-sheet voor alcoholberekening (combinatie refractomleter en hydrometer - dat kennen we al van Jacques en A3, de sheet is slechts 15kB, de xls is beveiligd! zal Patrick eens het wachtwoord vragen). Is rekenblad van Patrick Scheirlinck, een brouwingenieur die ons vaak adviseert. (van brij. Huyghe, Melle).
saluutjes mensen.

frankbaeyens:
Ronnie, alias Lobosbrouwer,

Fijn, nog eens een Nederlandstalig boek over brouwen! Je zegt "geschreven voor de amateurbrouwer", des te beter! Is het overigens bedoeld voor de beginnende amateurbrouwer, of heeft iemand met enige ervaring/kennis/kunde er ook wat aan?

Overigens:


--- Citaat ---Kostprijs: ken ik niet, we hebben het op onze nieuwjaarsreceptie cadeau gekregen (de prof is lid van onze gilde..).
--- Einde van citaat ---

€ 50, bij Academia Press

De groeten!
Frank

Pallieter:
Dag Frank,

Ik heb het boek verleden week vrijdag gekocht op de voorstelling bij Brouwerij Huyghe en dit is zeker geen boek voor beginners maar wel een aanrader. Het is op de praktijk gericht.
Alle belangrijke onderwerpen komen aan bod (de tabellen van Goldiner en Klemann zijn aanwezig). Recepten vind je zeker niet in dit boek ,maar de gegeven brouwtips vind ik goed. Voor ons Vlamingen is Baetslé de grote autoriteit in verband met brouwen en als professor heeft hij de gave om een onderwerp verstaanbaar uit te leggen.

mvg,
Jan

Caspar:
Hoi Ron,

Staan er nog interessante en vernieuwende dingen in over hop en gist of zo? Ik heb al vele boeken en tijdschriften thuis liggen, een nieuwe aankoop moet wel iets toevoegen.

Groet Caspar

Roland:
Beste hobbybrouwers,


Even melden dat dit prachtige boek 'De Praktijkbrouwer' vanaf heden verkrijgbaar is bij Brouwland. Art n° 061.013.9
Kostprijs 52 euro.


Vriendelijke groeten,

Roland Vanderlinden
Brouwland

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie