Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Even voorstellen: Goffe  (gelezen 1770 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Goffe

 • Eerste berichten geplaatst
 • *
 • Berichten: 9
 • Tegenstroomkoeler is gemaakt !!
Even voorstellen: Goffe
« Gepost op: 15-02-2007 16:08 u »
Beste medebrouwers, bij deze zal ik mezelf even voorstellen.

Naam: Goffe Elsinga
Leeftijd: 20
Woonplaats: Wijnaldum (Frl)
Beroep: paprika plantjes verzorger
Studie: 2 jaar diergeneeskunde, en nu biotechnologie op het Van Hall Instituut Leeuwarden


Eh tsjah, we zijn ooit op de middelbare school eens begonnen met het maken van wijn. En dat interesseerde me heel veel. Toen heb ik het boek: "Handboek Dranken, voor het zelf maken van wijn, bier en gedestilleerd" van Jan van Schaik gekocht, en me meer verdiept in het zelf produceren van alcoholische dranken. Vervolgens heb ik zelf een destilleerketel gemaakt, en mijn eerste liters neutrale alcohol geproduceerd voor likeuren e.d.
Toen heb ik een paar jaar niks gedaan omdat ik het druk met mijn studie diergeneeskunde had. Maar na 2 jaar heb ik besloten hiermee op te houden, en ben ik HBO biotechnologie gaan doen. Hierdoor woon ik weer thuis bij mijn ouders, wat vele voordelen biedt m.b.t. de drank productie, omdat we veel ruimte hebben (hokken, tuin). In oktober heb ik vlierbes-druiven wijn gemaakt, omdat het stikte van de vlierbessen, en onze druiven ook rijp waren. Het resultaat is een fruitige rose-achtige wijn. Toen ik hier klaar mee was, dacht ik: "Nu is het tijd om eens bier te brouwen". Dus toen ben ik in november een pils gaan brouwen. (per 10 L: 2200 g pilsmout, 200 g Munchener mout, 40g Hallertau hop.) Op primitieve wijze met pannen, overgieten en een zelfgemaakte filterkuip heb ik een redelijk smakend soort van pilsje gebrouwen.
Zo ben ik er achter gekomen dat ik het bierbrouwen het interessantst vind, omdat hier veel meer bij komt kijken dan bij destilleren en wijn maken. Bovendien ben ik zeker niet vies van bier  :proost:, en ben ik minder een wijn of sterke drank drinker.

Om het uiteindelijk allemaal wat professioneler aan te pakken, heb ik vrijdag 09-02-07 een tegenstroomkoeler van 10 m lang gemaakt.
Nou, hier wou ik het maar bij laten. Groeten Goffe :biersmile:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline Oscar

 • Beheerder BrouwVisie
 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 24.231
 • Land: nl
 • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
  • De Bier Brouwer
Re: ff voorstellen
« Reactie #1 Gepost op: 15-02-2007 18:00 u »
Goffe,

Welkom om HET forum, leuk dat je na het wijnmaken toch maar bent overgestapt op bierbrouwen, waar volgens mij, inderdaad veel meer aspecten cq variabelen aan zitten waardoor het een leven lang interesant blijft.  ::)

Er valt nog veel voor jou te lezen hier....en vragen staat vrij.

Tags: