Vandaag heb ik een Rodenbach Grand Cru gebrouwen (of iets wat daar op lijkt).
Het enige verschil is, dat deze 100% wilde gist bevat ipv gist en dan secundair wild uit het eiken.
Na een half jaar ga ik de boel mengen met de tweede component vergist met normale gist.
Dit van vandaag gaat dan voor 20% deel uit maken van een bier van gemengde vergisting.
Dus over een half jaar post ik hier het tweede component.
Hier het eerste gedeelte:
Naam brouwsel: Grand Cru
Biertype: Vlaams Rood
Begin SG: 1060
Eind SG: ?
Kleur (berekend): 34 EBC
Berekende bitterheid: 14 EBU
Vermeld de hoeveelheden per 10 liter wort/bier
Mout
2,063 gram 82 % Brewferm Pale Ale 7 EBC
252 gram 10 % Tarwemout 3 EBC
38 gram 1,4 % Chocolade ontbitterd 800 EBC
164 gram 6,5 % Cara cristal 120 EBC
4222 gram totaal
Water
10 L maischwater
10 L spoelwater
Maischschema
25 min 61 gr C
20 min 72 gr C
01 min 75 gr C
Hop
13 gram Styrian Goldings 4,5 % alfa bloemen kooktijd 60 min
Kooktijd
Totale kooktijd wort: 75 min
Gist
Naam gist: spontane vergisting
Bijzonderheden
Brouwzaalrendement: 80%
Hier nog een fotootje van mijn coole witte open koelschip met mijn lieve dochter die wilde poseren.

