Nieuws:

Help mee aan het verbeteren van het forum via een donatie. Klik hier,

Hoofdmenu


Geen eiwitrust

Gestart door efka, 18-12-2006 21:00 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

efka

Omdat we een betere schuimhoudbaarheid beogen zouden we graag eens brouwen zonder de eiwitrust van 52° .
Welk is de ideale storttemperatuur, er rekening mee houdend dat er geen ongemoute granen gebruikt worden??

MO

Ik zou gaan voor de 70 °C. Dit geeft in mijn installatie een start maisch temperatuur van 66 °C.

oranjeboombiertje

Het ligt eraan wat je wilt. Als je wilt beginnen op 63 graden kan je het beste storten bij 65-66 graden, afhankelijke van de hoeveelheid mout in verhouding tot water. Eigenlijk doe je hetzelfde als bij 53 graden alleen bij een hogere temperatuur. Als je normaal begint bij 57 graden om te maischen op 53 begin je nu dus op 67 graden om te maischen op 63 graden.

 :degroeten:
Wesley

Jacques

Via ProMash en BrouwHulp kun je eenvoudig berekenen wat de temperatuur van je beslagwater moet zijn bij de hoeveel mout die je gaat storten. Beide programma's zijn gratis te downloaden (voor ProMash de volledig werkende demoversie).

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.