02-06-2007 ONK 2007

Gestart door Oscar, 10-12-2006 15:33 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 2 gasten bekijken dit topic.

Oscar

een party tent werkt ook goed tegen de regen.... :biersmile:

JeroenCV

Citaat van: Oscar op 05-03-2007  14:51 ueen party tent werkt ook goed tegen de regen.... :biersmile:

Ik kijk of ik mijn brouwtent mee kan nemen!!

oranjeboombiertje

Wow dat klinkt allemaal erg gezellig. Misschien kom ik ook nog even. Ik zal in ieder geval zeker aanwezig zijn op het Onk met een aantal bieren :brouwen:

 :degroeten:
Wesley

Henielma

Ik kom ook. Hoogstwaarschijnlijk samen met mijn zoon(tje) in een koepeltentje op de camping. Beide avonden zal ik er zijn. Ik heb er nu al zin in.   :) Alleen moet het nog wat beter weer worden.


Herman

Ik was ook van plan naar het prOnk en ONK te komen. Hoogstwaarschijnlijk rijd ik wel zaterdag na het ONK terug, dus 1 nachtje.

Oscar

okidoki,

Alle aanwezigen worden in deze post bijgehouden
Gezien het animo denk ik dat ik deze week alvast met de camping contact ga opnemen. Ik hoop dat ze dat leuk gaan vinden een stelletje biernerds
2 dagen op zo'n camping  ;D ;D  Ik zal ze van te voren maar melden dat we geen luidruchtige dronkaards zijn toch ?  samenvol  :proost2:  :D :D

korek

Helaas moet ik afhaken. Ik heb nl. van mijn kinderen kaartjes gekregen voor een concert van Jethro Tull in Heerhugowaard op zaterdag 2 juni en om heen en weer te rijden zie ik niet zitten. Ik vind het erg jammer want ik had jullie allen graag in levende lijve ontmoet, maar daar komt vast nog wel een gelegenheid voor.

Edwin

Oscar,

Als je een lijst bijhoudt, dan moet je de draad wel goed lezen ... of mág ik niet mee?

Edwin

MO

Oscar, je hoeft Edwin en mij niet aan te melden voor de camping. Wij komen wel zuipen euh proeven maar we nemen een huisje. Beter voor onze jonge kinderen.

Sjaak

Ik wil graag plaatsje aan het water ... surfen.

Oscar

Op de camping zijn ook fietsen te huur.  ;D ;D

Ik heb al een mail naar de camping toe gestuurd voor de eerste informatie aanvraag en de eventuele mogelijkheden. Kijk hier voor meer info over de eventuele camping.

 :degroeten:

Oscar

De bedachte camping (camping molenhoek) is voor groepen al volgeboekt in "ons" weekend  :huilen:, morgen ga ik zoeken naar een andere camping en meteen bellen over de mogelijkheden. We moeten er vlug bij zijn, Zeeland is populair in de vroege zomer.

William

Citaat van: Oscar op 07-03-2007  19:12 uDe bedachte Camping (camping molenhoek) is voor groepen al volgeboekt in "ons" weekend  :huilen:, morgen ga ik zoeken naar een andere camping en meteen bellen over de mogelijkheden. We moeten er vlug bij zijn, Zeeland is populair in de vroege zomer.

In die periode is het overal in Zeeland volgeboekt. Ik knoop er een nachtje in een hotel met mijn vriendin aan vast. Ik ben uiteindelijk in Zoutelande beland voor een 2-persoonskamer (maar dan wel aan zee).

William

Citaat van: Oscar op 07-03-2007  19:33 uHeb je alle campings al gebeld?

Ik hou van een zacht bed i.p.v. harde bobbels in mijn rug - ik heb me dus alleen maar op hotels gericht en die zaten zowat allemaal vol.

Oscar

Status :

* Gebeld met Camping Annafrisco en een mail gestuurd. Die weten maandag pas of er in ons weekend nog
  plaats is. Deze camping is 3,5 km vanaf de brouwerij.

* Op camping de Roompot was er nog wel plaats. 1 plaats, 80m2, zou voor een weekend (vrij/za/zo) incl. ± €90,- op 1 plaats
   zou je dan met 2 tentjes kunnen staan ( 2 - 4 personen). Deze camping is ± 2 km vanaf de brouiwerij

Als ik maandag van camping annafrisco uitsluitsel heb, ga ik meteen reserveren.


Oscar

Net even gebeld : RCN de Schotsman (± 4 km vanaf de brouwerij)
Zij bieden het volgende : plaatsen van 100 m2 welke €19,5 per nacht kosten. Hierop mogen maximaal 3 tentjes staan of 2 tentjes en 1 caravan/camper. Er was nog voldoende plaats. Dit is in principe erg voordelig. en 4 km is een lekkere wandeling (± 40 minuten).


Sjaak

heb je al geboekt? zou het wel snel doen voordat deze ook vol is.
Is er water aanwezig(meer)?

Oscar

Ik wacht even het weekend af, de laatste camping die ik sprak had nog voldoende plek. Maandag ga ik e.e.a. vastleggen en reserveren.

gelfling

4 Km is toch wel zo'n beetje de max. anders moeten we maar een taxibus delen.

Hopmans

Is er al iets bekend over de klassen?

Kunnen we nu eindelijk een blonde of een blonde ale van 5% of lager inleveren in de klasse A ?

 :(

Oscar

Citaat van: Hoppie op 11-03-2007  10:23 uKunnen we nu eindelijk een blonde of een blonde ale van 5% of lager inleveren in de klasse A ?

Binnen het LABO is er over dit "biertype" nog niet gesproken. Lastige hieraan is, is dat het biertype niet gedefinieerd is en zijn er commerciële voorbeelden van dit bier? Moeten er minstens 3 zijn die al ± 3 jaar op de markt zijn en in Nederland goed verkrijgbaar zijn.

Dus tot nu toen kun je dit type bier alleen nog maar in de vrije Klasse indienen.

Hopmans

Ach kom toch ...
Iedere kleine Nederlandse brouwer brouwt een blonde van 5%.

Texels Goud
Grunn Goudhaantje
Amsterdams blond
Plzen van het IJ
Het Volen

Waar is het gevoel voor onze biercultuur gebleven in plaats van die stomme beknopte Derek Walsh.

 :degroeten:

Oscar

Klopt ben ik helemaal met je eens. Ik zal het dit jaar eens bij het LABO in de groep gooien. Ik kom ze inderdaad zelf ook vaak tegen. Het wordt tijd dat deze inderdaad als biertype erkend wordt. Voor de officiële keuringen dient dit wel met het BKG overlegd worden. Je kunt natuurlijk wel snappen dat dit voor hun weer een biertype is waar ze op moeten "trainen" en zullen er bepaalde grenzen aan dit type gesteld moeten worden (Kleur, alcohol, bitterheid e.d.).

En tsja, wat Derek Wals betreft, je kunt hem wel negeren, maar vrijwel iedere keurmeester gebruikt zijn boekje. En voorlopig is hij de enige in Nederland die de biertypen duidelijk omschrijft en de grenzen "analyseert".

 :degroeten:


Jacques

Citaat van: Hoppie op 11-03-2007  18:23 uWaar is het gevoel voor onze biercultuur gebleven in plaats van die stomme beknopte Derek Walsh.

Derek is juist veel ruimer dan de weinig progressieve LABO-lijst.

Herman

Yep, de LABO lijst zorgt er voor dat ik jaarlijks weinig bieren inzend. En ik brouw niet voor wedstrijden, het moet toevallig uitkomen dat een bier binnen een klasse valt (komt jaarlijks toch een enkele keer/keren voor ;) )

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.