02-06-2007 ONK 2007

Gestart door Oscar, 10-12-2006 15:33 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Oscar

Herman, Ondanks dat je niet voor wedstrijden brouwt hoe zou de lijst uitgebreid moeten worden zodat je meer bieren zou kunnen inzenden?

MO

Oscar, hou nou eens op. Vorig jaar hebben we besloten op de LABO vergadering dat de irish ale (of hoe heet die Murphy's red klasse) en de Urtyp toegevoegd zouden worden. Iedereen was het erover eens, Peter vd Hurk zag geen probleem. En wat is er een jaar later gebeurd? Niets. Gaan we straks weer 2 uur vergaderen zonder beslissingen te nemen?

Oscar

Martin, check de labo biertypenlijst op de LABO website. De organisatie van onk 2007 behoort zich hieraan te houden, dus die kunnen dit jaar gewoon ingeleverd worden!   ;D  :weetbeter:

MO

Wauw, zonder dat dit ook maar ergens in notulen of iets dergelijks ben tegen gekomen, zijn deze biertypes toch toegevoegd. Super! Nou, Herman, kom maar op met vijf urtypen.

Herman

Citaat van: MO op 11-03-2007  21:25 uWauw, zonder dat dit ook maar ergens in notulen of iets dergelijks ben tegen gekomen, zijn deze biertypes toch toegevoegd. Super! Nou, Herman, kom maar op met vijf urtypen.

Ik zou wel willen, maar heb ze even niet staan. Ik brouw toch echt te weinig de laatste tijd. Alleen nog maar een Chouffe kloon dit jaar. Pils wordt te kort dag, alhoewel ... Eens proberen een perfecte giststarter te maken voor een kleine oertiep-batch?

MO

Go, Herm, go! Je hebt je er zoveel jaren over opgewonden. Nu kan je eindelijk inzenden en ... heb je geen bier.

Herman

Citaat van: Oscar op 11-03-2007  20:19 uHerman, Ondanks dat je niet voor wedstrijden brouwt hoe zou de lijst uitgebreid moeten worden zodat je meer bieren zou kunnen inzenden?

Daar ging mijn opmerking op zich niet over, ik bedoelde meer dat ik meestal bieren brouw die moeilijk in een hokje te proppen zijn. Bijv een pale ale, maar dan met 20% rogge. Dit wijkt dermate af van de standaards, terwijl het voor de vrije klasse niet speciaal genoeg is. Door schade en schande wijs geworden. Geeft niks, het bespaart me weer inschrijvingsgeld zullen we maar zeggen.

Herman

Ik zat eigenlijk te denken aan een classic American Pilsner om mijn Amerikaanse hoppen te kunnen gebruiken. Kan deze klasse niet toegevoegd worden. >:D

Caspar

Nou Herman,

Wat dacht je van een American Pale Ale, deze staat ook niet op de lijst, volgens mij heeft iedere forummer wel een exemplaar thuis staan, na MO's hop actie.  >:D

Groet Caspar

Oscar

Citaat van: Caspar op 12-03-2007  09:15 uWat dacht je van een American Pale Ale, deze staat ook niet op de lijst

Die zou je wellicht nog kunnen indienen als Pale Ale (GB).

Oscar

De Camping is geboekt  :hoera: :hoera: :dansen: :dansen: :elifant: :elifant:

We camperen dus op camping RCN de schotsman, ik ga uit van 16 slaap tentjes, op 1 plaats mogen 3 tentjes (of 1 camper+2 tentjes) staan, dus ik heb 6 plaatsen voor het ONK weekend gereserveerd. De betaling zal in 2 termijnen geschieden. Dus zodra ik de bevestiging binnen is en de kosten bekend zijn zal ik voor een ieder een kosten plaatje maken zodat we dat kunnnen verrekenen.

Mogelijkheden voor een BBQ zal ik tzt nog even informeren...maar ik denk dat we dat zelf moeten regelen...maar dat zal het probleem niet zijn.

 :degroeten:



Caspar

Goed geregeld Oscar,

Als ik iets moet betalen hoor ik het wel  :duimop:.

Groet Caspar

Oscar

sjaak aan jou is ook gedacht !



 ;D ;D :D

Oscar

Net nog even gebeld, de 3 van de 4 broeders hebben een andere accomodatie geregeld, dus heb ik het aantal plaatsen iets ingekort tot 4 plaatsen. Herman kan zijn tentje voor 1 nacht wel ergens tussen proppen, dat was geen probleem.

Bij mooi weer vrijdag avond kampvuurtje bouwen ? Dan neem ik mijn gitaar mee, gaan we bier liederen zingen  ;D ;D  samenvol

Caspar

Citaat van: Oscar op 12-03-2007  11:04 uBij mooi weer vrijdag avond kampvuurtje bouwen ?

Ik vrees dat dat niet zo makkelijk gaat op een camping... ik zou ook maar even navragen of we mogen BBQ'en  :proost2:.

Even wat anders, op zich is bier op kamertemperatuur niet verkeerd... maar zijn er mensen die koeling hebben  ;D (ook voor eventueel BBQ vlees).

Groet Caspar


Oscar

Volgens mij zitten we vlak aan het water, dus BBQ zal niet zo'n probleem zijn denk ik (ik zal het navragen). Het kampvuurtje zal wel eens niet mogen....

Qua koeling heb ik een kleine koelbox met koelelementen. Dus niet spectaculair groot.

JeroenCV

Ik heb een kratkoeler die volgens mij ook op de auto aansluiting (12v) werkt.

Caspar

Ik heb zelf een klein koelboxje met koelelementen.

Is er stroom op de campeer-plek? misschien kan ik ook wel zo'n krattenkoeler lenen.

stoker

Als je toch naast het water zit kan je evengoed een hele bak bier erin zetten.  ;)

Emile

Ik wil dit jaar voor het eerst meedoen, dus ik ben nog niet echt bekend met de procedure van inschrijven. Op de site kan ik niet echt een dead-line vinden voor wanneer je je ingeschreven moet hebben (of ik kijk er overheen). Weet iemand hoe dit in zijn werk gaat?

Ik begrijp dat je vanaf half april je bier kunt inleveren. Betekent dit dus dat je voor half april een inschrijfformulier ingestuurd moet hebben?

Oscar

Emile de procedure is vrij simpel. Je kunt je vanaf heden al inschrijven tot ongeveer 2-4 weken voor de keuring (de deadline moet door de organisatie worden bepaald). Wellicht dat de bieren ± 1 week voor de keuring worden opgehaald. De keuring zelf vindt meestal 2 weken voor de prijs uitreiking plaats (Het daadwerkelijke ONK).

Na inschrijven en meestal pas na betaling krijg je je wedstrijd etiketten thuis gestuurd, die plak je op je flesjes (3 stuks per ingezonden bier) en dan kun je je bieren inleveren op het door jou aangegeven inleveradres.

Emile

Oscar, bedankt, helder antwoord. Ik namelijk nog niet precies welke bieren ik ga insturen, dus dan heb ik nog even de tijd. Maar ik wil toch rond half april de definitieve selectie  ;D klaar hebben.

Er staan nu nog 2 La Chouffe kloons te gisten: een van de twee zou ik willen insturen (wordt dus wel een beetje kort dag). Dus hoe meer tijd ik heb, des te beter.

Oscar

Ik zou een mailtje naar de organisatie sturen om de definiteive eind datum te weten te krijgen. Ook wel prettig voor de anderen. Wellicht dat ze dit dan ook op hun website vermelden. ;D

gelfling

inderdaad, bij mij staan ook nog 2 klonen te vergisten. Geen probleem, maar moet wel klaar zijn dan.

Sjaak

Citaat van: Oscar op 12-03-2007  10:47 usjaak aan jou is ook gedacht !



 ;D ;D :D

toppie Oscar, zal een lesplank meenemen. kan iedereen een rondje varen.
Heb je dan wel aan het water gereseveerd?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.