
Beste mensen jullie zien beren op een weg die er niet zijn.
Grote brouwerijen doen aan klimaat beheersing in de vergistings fase, in de tank omdat meestal (bovengistende bieren) de temp door de vergisting sterk stijgt (tussen de 2 en 5 dag). Als men niets doet kan dat oplopen tot boven de 30 graden. Men doet dit doormiddel van in een dubbele wand koelspiralen aan te brengen, en dan door plc techniek te kontroleren. Ok. dat is lastig voor ons en te duur.
Wat werkt voor ons het beste; in een zo`n kleinmogelijke ruimte (oude koelkast, kleren kast, enz.) waarin onze emmer dan tank past te plaatsen, die goed dicht kan of is. Gebruik een oude werkende cv thermostaat en laat deze het werk doen in de afgesloten ruimte, je verwarming kan dan geschieden met behulp van een lamp 60Watt of fohn van je partner(draagt hij zij ok een steentje bij).
Cv thermostaat moet dan wel geschikt zijn voor 220 schakelen anders moet het via een relay en trafo.
Note: zorg wel dat je thermostaat zo hoog mogelijk of net boven je emmer of tank hangt
Het voordeel is dat je wel de omgevingstemp meet maar dat hij zeer klein is, Stijgt je temp toch, omdat het zomer is dan zal je het moeten koelen.
Plaats je tank of emmer in een bak met water tot ongeveer de helft van de hoogte van je tank.
Maak een leiding systeem door die bak met water en je diepvries en pomp met behulp van een pompje het subkoelwater (antivries) door je bak met water.Krijg je mooi koper werk door je huis.