Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: ONK 06 D4 - Bo(c)kbier - Jos Versleijen  (gelezen 4534 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Bengd-brouwer

  • Eerste berichten geplaatst
  • *
  • Berichten: 2
ONK 06 D4 - Bo(c)kbier - Jos Versleijen
« Gepost op: 29-10-2006 21:30 u »
Brouwer: Jos Versleijen
Biertype: Bo(c)bier
Start SG:  1074
Eind SG:   1028
Kleur:       78 EBC
Bitterheid: 29 EBU
Brouwgrootte: 20 liter.

Mout:
Pilsmout (3 EBC)                  555 gram
Münchenermout (15 EBC)   5.330 gram
Cara Crystal (120 EBC)         607 gram
Cara-Münchener (100 EBC)   100 gram
Chocolademout (800 EBC)      80 gram

Water:
18 liter beslagwater
16,5 liter spoelwater

Maischschema:
45° C   5 min.
52° C  20 min.
63° C  30 min.
68° C  20 min.
73° C  20 min.
78° C   5 min.

Hop
Tettnang (2,7%)           9 gram  90 min. koken
Hallertau pellets (4,7%)  9 gram  90 min. koken
Tettnang (2,7%)           19 gram  60 min. koken
Hallertau pellets (4,7%)  19 gram  60 min. koken

Gist:
1 zakje Brewferm korrelgist 6 gram.

Hoofdgisting:
9 dagen in de keuken bij ongeveer 20° C.

Nagisting keuken:
13 dagen

Nagisting kelder:
33 dagen bij ongeveer 10° C.

Opmerking:
Het bier is op 20 mei 2006 bij het ONK gewaardeerd met 88 punten.
Dit bier was toen 2 jaar oud!! De brouwdatum is 29 februari 2004 en
de botteldatum is 24 april 2004.


Tags: