Advertentie Brouwland

Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Rochefort extra Vierge  (gelezen 27383 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #75 Gepost op: 05-09-2007 21:37 u »

Dat doe je goed ha ha!  LOL   :D

 :degroeten:


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline pincopallino

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 1.408
  • drink gezond
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #76 Gepost op: 08-09-2007 12:22 u »
Goed spul, die YeastVit van SiriS. Gist opkweken gaat als een speer (mits goed belucht natuurlijk), vergisten idem.

Zeker goed spul, die YeastVit van SiriS. Samenstelling? ( behalve zink ). Ik kan me niet aan de indruk onttrekken dat SiriS langs dokter Fuentes is geweest.

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #77 Gepost op: 09-09-2007 12:46 u »
Gisteravond naar 5 dagen ( ja ik weet het, veel te vroeg ) een flesje open getrokken.
Een mooie sis en een redelijke schuim kraag, wel wat grof.
Het schuim bleef niet zo heel lang, maar er bleef wel een dun laagje schuim over.
Maar moeten we hier een oordeel over vellen, misschien nog maar eens een maand wachten en dan weer maar een flesje proberen.
Mijn conclusie is, dat olijfolie niet echt slecht voor je schuim is.

Gr Kees

Offline Pad

  • Junior lid
  • **
  • Berichten: 84
  • Land: be
  • Zoek de waarheid op de bodem van de fles!
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #78 Gepost op: 11-10-2007 20:30 u »
De maand is voorbij....  ;)

Wat zijn de bevindingen nu over het toevoegen van de Olijfolie? Bubs en Jaques, staat (en blijft) er schuim op jullie bier?
Ik ben ook aan het overwegen om het een keer te proberen, het lijkt me in alle geval veel simpeler dan het beluchten. (en dan vooral zorgen dat alle beluchtingsmateriaal steriel is!) Dit zou dus een serieuze tijdswinst beteken bij het opkweken van gist. :hoera:

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.978
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #79 Gepost op: 11-10-2007 20:56 u »
Mijn bier zit pas 12 dagen op de fles. Eergisteren heb ik voor de eerste keer een fles opengetrokken. Ik had veel schuim, zowel fijn als iets grover. Het zakte langzaam in tot een blijvend laagje. De smaak van het bier was prima.

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #80 Gepost op: 11-10-2007 21:49 u »
Net nog een flesje open getrokken, mooi fijn schuim.
Maar ............... het schuim is wel snel weg  :(
Dus wat is wijsheid, even kijken wat Jacques zijn ervaringen zijn.
Het bier is wel lekker samenvol

Gr Kees

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.794
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #81 Gepost op: 12-10-2007 01:35 u »
Maar ............... het schuim is wel snel weg  :(

Hoe bedoel je dat? Gewoon niet stabiel? Inzakkend tot een een dun blijvend laagje? Je heb mij vorig jaar een bier mee gegeven met een zeeeeer afwijkend schuim gedrag  ;) Was dit vergelijkbaar?

Offline Hopmans

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 11.471
  • Land: nl
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #82 Gepost op: 22-10-2007 18:03 u »

Hoe is het verder afgelopen met dit bier Kees?

 :degroeten:

Offline Caspar

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 6.047
  • Land: nl
  • Back in business!
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #83 Gepost op: 07-11-2007 19:57 u »
Vandaag zat ik naar de nieuwste Podcast van Brewcrazy te luisteren en wat schept mijn verbazing... ook de Amerikanen beginnen nu over het toevoegen van olijfolie aan de starter ;D.

http://www.brewcrazy.com/shows.htm (er zit wel heel veel dom gelul bij wat erg storend is)

Een brouwer van de New Belgian Brewing Company is zelfs afgestudeerd op dit onderwerp en heeft hiervoor proefbrouwsels gemaakt bij zijn brouwerij.

Groet Caspar

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.978
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #84 Gepost op: 07-11-2007 20:36 u »
Zo vreemd is dat niet, de brouwer van Orval is daar begin dit jaar geweest.

Offline EBC

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 8.499
  • Land: be
  • Beer blings us together.
    • Perron Bieren
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #85 Gepost op: 07-11-2007 20:43 u »
Die brouwerij heeft zijn eigen flesjes... Ze lijken op trappistflessen met zo'n kraagje in de hals...

Offline BuBS

  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 935
  • Land: nl
    • http://www.facebook.com/?ref=home
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #86 Gepost op: 12-11-2007 19:03 u »
Nog even een update, gisteravond nog een olijfbiertje op.
Lekker bier, kraakhelder en met een mooie fijne schuimkraag.
Het schuim is wel iets sneller weg dan normaal, maar het zal niet veel verschillen.
Hoe zijn de andere experimenten afgelopen?

Kees

Offline Oscar

  • Beheerder BrouwVisie
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 24.794
  • Land: nl
  • BrouwVisie, brewvision, brauVision...
    • De Bier Brouwer
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #87 Gepost op: 12-11-2007 19:24 u »
Hoe zijn de andere experimenten afgelopen??

Nog bezig....

Offline Jacques

  • Hoofdbeheerder
  • Super lid
  • *****
  • Berichten: 38.978
  • Land: nl
  • Brouw ze, roer ze en Proost!
    • Hobbybrouwen.nl
Re: Rochefort extra Vierge
« Reactie #88 Gepost op: 12-11-2007 19:58 u »
Ik had dus een meer dan goede schuimkraag. Het bier smaakt overigens erg goed.