ONK 06 V3 Hazelnoot/chocolade bier - Herman Assendelft

Gestart door de patrijs, 23-10-2006 20:36 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

de patrijs

Lang gewacht maar hier is dan mijn recept
Het aantal liters wat ik gemaakt had was 25 liter.

Mout :
5000 gr pilsmout    3,5 EBC
1250 gr Crystal     300 EBC
1250 gr rietsuiker

Hop :
20 gr Magnum 13 %  kooktijd 90 min.
30 gr Fuggels  5,5%  de laatste 15 min meekoken

Gist :
Wyeast 1762 en een korrelgist

maischschema :
52 graden - 15 min
63 graden - 30 min
73 graden - 30 min
78 graden - 5 min

kooktijd 90 min.
   
Maischwater 17 liter
spoelwater 20 liter

Begin sg :1082, het eind sg :1018 met de Wyeast1762 en met de korrelgist 1012.

De bitterheid 27 EBU

20 liter vergist met Wyeast 1762.
5 liter vergist met Unibrew korrelgist,en deze laten rijpen op een houten vat.
Tijdens het rijpen 20 ml zelfgemaakte cacaoextract en 30 ml zelfgemaakte hazelnootextract gedosseerd.

Veel plezier gehad aan dit recept met als resultaat een derde prijs vrije klasse op het ONK 2006

Johannes

Hallo Herman (?)

Kun je iets meer vertellen over de wijze waarop je het hazelnootextract en het cacau extract hebt gemaakt?

groet Johannes


Sjaak

Is dit bier voor mensen die van chocolade houden ???

Mijn vriendin is er gek op , maar bier :verbergen:

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.