Lang gewacht maar hier is dan mijn recept
Het aantal liters wat ik gemaakt had was 25 liter.
Mout :
5000 gr pilsmout 3,5 EBC
1250 gr Crystal 300 EBC
1250 gr rietsuiker
Hop :
20 gr Magnum 13 % kooktijd 90 min.
30 gr Fuggels 5,5% de laatste 15 min meekoken
Gist :
Wyeast 1762 en een korrelgist
maischschema :
52 graden - 15 min
63 graden - 30 min
73 graden - 30 min
78 graden - 5 min
kooktijd 90 min.
Maischwater 17 liter
spoelwater 20 liter
Begin sg :1082, het eind sg :1018 met de Wyeast1762 en met de korrelgist 1012.
De bitterheid 27 EBU
20 liter vergist met Wyeast 1762.
5 liter vergist met Unibrew korrelgist,en deze laten rijpen op een houten vat.
Tijdens het rijpen 20 ml zelfgemaakte cacaoextract en 30 ml zelfgemaakte hazelnootextract gedosseerd.
Veel plezier gehad aan dit recept met als resultaat een derde prijs vrije klasse op het ONK 2006