Hoe serieus

Gestart door Adrie, 23-10-2006 16:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Hoe serieus neem jij het zelf brouwen?

Mijn vrouw heeft mij verlaten... vanwege het hobbybrouwen
Serieus? Noem het liever een obsessie!
Als een brouwsel is mislukt, verpest dat slechts mijn maand
Ik probeer zo goed mogelijk bier te maken, maar hobbybrouwen bepaalt niet mijn hele leven
Ach, het is maar een hobby, maar wel mijn favoriete hobby
Ik vind het leuk, maar het doet me niets als ik een half jaar niet brouw
Ik rommel maar wat an, als er maar alcohol in zit

Adrie

Hoe serieus neem jij onze hobby? Werk je nog wel op je werk of denk je alleen maar aan bier? Vinden je kinderen andere mensen maar raar omdat deze niet brouwen? Kom je alleen de deur uit om mout en hop te halen? Lees je alleen nog maar bierboeken? Is dit forum de home-pagina van je browser?

Of is het maar een hobby naast de vele anderen die je hebt? Brouw je maar eens in het half jaar en vind je dat genoeg?

Kortom: ben je nog een volwaardig lid van onze samenleving of behoor je tot de kluizenaars die slechts vertoeven in hun brouwerij?




Deze peiling wordt gesponsord door dokter Sigmund.

Caspar

Ik moet zeggen dat het hobbybrouwen wel een beetje een obsessie geworden is  >:D. Natuurlijk gaan er andere zaken voor, maar ik ben er wel dagelijks mee bezig.

Ik probeer mezelf te beheersen en slechts eens in de anderhalve maand te brouwen omdat anders mijn hele zolder vol staat met bier  ;D.

Oscar

Nou maar even mijn stem uitgebracht.....tjonge wat een stellingen zeg...ik hoop dat een paar stellingen "ongestemd" blijft.. :D :D

Maar brouwen is een serieuze hobby, je bent tenslotte met een produkt bezig dat je voor je plezier nuttigd, dus ben
ik er ook serieus mee bezig om een zo goed resultaat te krijgen...maar gelukkig beheest het mijn leven niet voor 100%, maar ben er wel dagelijks mee bezig (zoals vele forummers.. :D ;D).

Dus ik behoor nog wel tot de hedendaagse samenleving..... :D :D :D

Groeten en gezondheid
Oscar

Oscar

Citaat van: Adrie op 23-10-2006  16:41 ubehoor je tot de kluizenaars die slechts vertoeven in hun brouwerij?

euh.....mijn keuken is mijn brouwerij...en ik vertoef toch best wel veel tijd in mijn keuken.... :D ::)

Groeten en gezondheid
Oscar

Hans (Lagos)

"Mijn vrouw heeft mij verlaten... vanwege het hobbybrouwen"

Nog net niet maar wel drie dagen flinke bonje omdat ik de 20e op haar verjaardag de hele dag aan het brouwen was,  >:D mijn verweer dat de gist er klaar voor was begrijpen alleen mijn mede brouwers.  :proost2:

Vrouwen, je kan beter konijnen houden !  :elifant:

MO

Graag niet al te veel vrouw-onvriendelijke opmerkingen op ons mannen-forum, maar toch: nooit ruzie thuis, maar mochten we eens onenigheid hebben, dat is het altijd bier-gerelateerd. Poeh. Ze verlaat me niet, maar bierbrouwen is absoluut een zware, zware obsessie geworden voor mij. In positieve zin! Is allemaal Jacques zijn schuld, had hij maar niet zo'n mooi forum met zulke sympathieke beheerders moeten bouwen. Leve ons en hoera voor het bier!

Caspar

Citaat van: MO op 23-10-2006  20:59 uGraag niet al te veel vrouw-onvriendelijke opmerkingen op ons mannen-forum, maar toch: nooit ruzie thuis, maar mochten we eens onenigheid hebben, dat is het altijd bier-gerelateerd.

Hehehe, ik ken het  ;D. Mijn vriendin vind het echt super leuk dat ik zo gepassioneerd met mijn hobby bezig ben... maar tijdens het brouwen gaat ze altijd shoppen of iets dergelijks zodat ze niet in die TROEP hoeft te zitten  :nut:.

Verder is ze afentoe een beetje jaours dat ik het gistvat zo vaak knuffel en instop in een dekentje hahaha  >:D.

bazje

Ik wilde eerst de bovenste stelling kiezen  :bokser:

Neeeehhh,
Het tegendeel is zelfs waarheid geworden nadat ik haar afgelopen zaterdag heb meegenomen naar Oss, we samen een aantal biertjes geproefd hebben, zij mij met mijn plezier, enthousiasme en passie heeft bezig gezien en erachter kwam dat ik zeker niet de enigste was.
Niet dat ze het nu zo leuk vond en ook zelf gaat brouwen, maar het begrip is gekweekt en ze is er trots op dat ze een vent heeft die bier brouwt !!  :groots:

Tsja, het kan dus verkeren !

Nadeel ervan is wel dat we nu allebei een slechte maand hebben als er een biertje mislukt ... ... ...

Bazje.....

Henielma

Ik probeer zo goed mogelijk bier te maken, maar hobbybrouwen bepaalt niet mijn hele leven

De bovenstaande keuze kwam het dichts bij zoals ik het zelf zie. Overigens is het hobbybrouwen scherm met daarin de laatste geposte berichten die ik nog niet gelezen heb wel mijn startpagina thuis.

Edgar

Ik zit toch in de obsessie categorie. Obsessive Compulsive Disorder, zou Sigmund zeggen.

Lang Leve Sigmund trouwens, geniale strip.

JeroenCV

Mijn vrouw verlaat me niet, ze steunt me in deze obsessie.

Sjaak

Het is zeker als beginnend hobbybrouwer erg verslavend en ik wil alles weten en leren hoe alles werkt.
ben dan ook dagelijks bezig met lezen op het forum en aan het verbeteren van de installatie.

Mijn vriendin vindt het tot nu goed, maar klaagt al een beetje waarom die gistvaten in de kamer staan, maar ja waar moet het anders, het is te koud om ze buiten te zetten, dus ik moet nog op zoek gaan naar een oplossing daarvoor.

Veder kijk ik uit naar de volgende brouwdag, in mijn hoofd heb ik een schema van om de 5 weken een biertje maken, dus ben ik dan een kluizenaar of een volwaardig lid van de samenleving?

Emile

Leuke poll!

Dat van dat verlaten valt wel mee (en gelukkig is het bij de meesten niet anders). Ze drinkt vrolijk mee en is een geweldige keurmeester. Een smaakje teveel of te weinig en ze haalt het eruit. "Volgende keer iets meer hop" of "deze heeft wat te weinig body" (gaat dan vaak over bier van collega brouwers  >:D)

Brouwen in de keuken / op het fornuis ligt allang achter ons, anders had ik inderdaad de eerste stelling moeten invullen.

Adrie

Bij mij is het brouwen en alles eromheen (forum) ondertussen toch wel tot veel meer geworden dan een hobby. Zelfs als ik een tijdje niet brouw ben ik toch dagelijks aan het nadenken over recepten, brouwmethoden, de BrouwHulp enz. Ik lees meer brouwboeken dan andere boeken.

Ook de doelen en ambities verschuiven. In het begin wilde ik alleen een lekker bier brouwen. Daarna wilde ik wel eens een prijs winnen op een wedstrijd. Toen dat gelukt was, wilde ik een eerste prijs op het ONK. Toen dat gelukt was wilde ik algemeen kampioen worden. Nu dat gelukt is... wil ik dat elk bier een (potentiƫle) prijswinnaar is. Als een bier anders uitpakt (minder goed) dan ik had verwacht, lijdt mijn humeur daar merkbaar onder. En daarnaast wil ik alles weten wat er te weten valt over bierbrouwen en alle aspecten van het brouwen onder controle hebben. Waar houdt het op? Is het nog wel gezond? Kan ik mijn energie niet beter in mijn werk steken?

Let op mijn woorden: over niet al te lange tijd ontstaat de noodzaak van een professionele hulpverlener op dit forum om ons obsessievelingen geestelijk bij te staan en met zachte dan wel harde hand terug te voeren naar de buitenwereld.  ;D

Oscar

Citaat van: Adrie op 25-10-2006  09:22 uover niet al te lange tijd ontstaat de noodzaak van een professionele hulpverlener op dit forum om ons obsessievelingen geestelijk bij te staan

Dat wordt dan een groepssessie...Weer een forumuitje !!  ;D ;D :hoera: :hoera: :hoera:


Groeten en gezondheid
Oscar

Johannes

Ik ben net terug van een 3 dagen durende cursus die mij en mijn bier weer in balans brengen.  ;D

Edgar

Citaat van: Johannes op 25-10-2006  20:37 uIk ben net terug van een 3 dagen durende cursus die mij en mijn bier weer in balans brengen.  ;D

Verklaar je nader. Een brouwcursus of een cursus time-management?

Johannes

Emotioneel Bier-in-lichaamwerk, Haptonobier en Bi(er)o-energetica.  ;D

Adrie

HĆ©! Wiens vrouw heeft hem verlaten vanwege het bierbrouwen (1 stem!)?

Sjaak

als ik het goed begrijp, kan ik toch maar beter stoppen met het maken van bier (beginnend hobbybrouwer), want als dit alles leest kan het ongezond voor je relatie zijn.
Dus maar 1 optie: meteen naar de kroeg, of naar een verlaten hobbybrouwer om een biertje te drinken.

Adrie

Nou, zo erg hoeft het helemaal niet te worden. Het is wel verstandig om een eigen brouw-, vergist- en lagerruimte te hebben alsmede een opslagplaats voor flessen. Brouwen in de keuken, vergisten in de woonkamer, lageren in de slaapkamer, flessen opslaan in de enige inbouwkast in huis, het kan, maar dat is inderdaad niet bevorderlijk voor de relatie. Een vrouw die van bier houdt neemt het ook gemakkelijker op dan eentje van de blauwe knoop. Een goede partnerkeuze is dus net zo belangrijk als een goede gistkeuze, laten we maar zeggen.

Sjaak

Ik denk dat ik maar ga babbelen over dat we moeten verhuizen, want al deze ruimtes heb ik niet. het is nu al van wat waarom blijven die twee gistflessen staan. laat staan brouwruimte, lagerruimte. of.
Misschien weten jullie een oplossing om de vrouw aan het bier te krijgen? :shelp:

MO

Die oplossing moet je in de richting van wietbier en kersenbier zoeken is mijn ervaring. Alhoewel Edgar's partner mijn 100 IBU superbitter weer erg lekker vond.
Maareuh...pas inderdaad op met deze hobby. De slechtste voorbeelden (mensen die hun leven laten beheersen door bierbrouwen) hebben de meeste postings hier op het forum.

Adrie

Citaat van: MO op 26-10-2006  13:59 uDie oplossing moet je in de richting van wietbier
 

Wietbier? Witbier neem ik aan. Of heeft Inge onvermoede kanten?

JeroenCV

Citaat van: sjaak op 26-10-2006  13:51 uMisschien weten jullie een oplossing om de vrouw aan het bier te krijgen? :shelp:

Mijn vrouw is ook niet een bierliefhebber, maar ze vindt het mooi hoe ik in mijn hobby kan opgaan. In haar studententijd heeft men haar alle soorten laten proeven. Tegenwoordig vindt ze steeds meer biertjes "wel ok".

Ze drinkt nu wel zo nu een dan een slokje van mijn biertjes. Mijn witbier vond ze wel lekker. En die spuitert van de BONK is bedoelt als kloontje van een bier dat ze wel lust.

Dus langzaam aan gaat ze meer lusten. En ik denk daarom dat smaak met de jaren beter wordt... dus het komt vast wel goed met die vrouw van jou!

MO

Oeps! Vertijping. Witbier natuurlijk, wij hebben niets met wiet thuis, zelfs niet geƫxperimenteerd vroeger.

Hopmans

Het is een leuke hobby.
De verslaving ligt in het feit dat ik nooit tevreden ben over mijn bier ondanks sommige
enthousiaste uitschieters mijnerzijds.
Het verbeteren is de uitdaging.

Ik kan wel een half jaar zonder brouwen (zomerpauze).
Maar ik denk er iedere dag aan. Ik kan niet wachten tot het Lambiksteken met Oscar.
De brouwdag zelf vind ik soms best vermoeiend. Ik praat er liever over alhier.
Geduld heb ik niet.
Ik geniet nu van een kneiter verse blonde van 1 week op fles. Reeds 1 cm wolschuim. Lekker.

De brouwketel staat gewoon op het gasfornuis in de keuken.
Het is alsof je een grote pan soep maakt.
Tussen de disciplines ruim ik alles op, dus het is geen zooitje in de keuken.
Mijn vrouw heeft er daarom niets op tegen.
Ik ruik stal is het dan. Maar ze heeft paard gereden dus no big deal.

Het gist vat en de lagerfles staan onder mijn bureau in de woonkamer.
Mooie plek. Staat niet in de weg, en niemand heeft daar dus last van.

Heerlijk het geluid van af en toe een blub.

 :degroeten:



Oscar

Citaat van: sjaak op 26-10-2006  13:31 uals ik het goed begrijp, kan ik toch maar beter stoppen met het maken van bier (beginnend hobbybrouwer), want als dit alles leest kan het ongezond voor je relatie zijn.

Je je vrouw/vriendin natuurlijk wel een beetje opvoeden en/of wat kneden in de richting van je eigen hobby en haar vooral bier leren drinken. En af en toe brouwen wat zij lekker vindt. Dan moet het toch kunnen en geen problemen opleveren... ;)

Groeten en gezondheid
Oscar

Sjaak

Ik heb zelf een oplossing gevonden, zoals vele van jullie hebben een website, gezien dat ze grafisch vormgeefster is, vroeg ik of ze een site wil maken voor mij. En gisteravond is ze meteen gestart ermee en dat vindt ze leuk, dus toch een beetje gezamenlijk aan de slag ermee.
tevens wil ze wel een kersenbiertje af en toe drinken, dus ga ik zo'n soort maar eens brouwen voor haar.
Als jullie benieuwd zijn naar het begin van onze site hier is het adres: http://home.tiscali.nl/sjaakeningrid/besselaerbier.htm

Het is in de toekomst de bedoeling dat via de domeinnaam www.Besselaer.nl alle info e.d. erop komt, maar dat heeft tijd nodig net als bier...
 

Oscar

Citaat van: sjaak op 27-10-2006  08:23 ugezien dat ze grafisch vormgeefster is, vroeg ik of ze een site wil maken voor mij. En gisteravond is ze meteen gestart ermee en dat vindt ze leuk,

http://home.tiscali.nl/sjaakeningrid/besselaerbier.htm

Ziet er erg goed uit tot nu toe... Dat kan je vrouwtje goed hoor! Koester haar  :D :D :D   :proost2:

Groeten en gezondheid
Oscar

MO

Prachtig, schitterend. Er gaat niets boven eenvoudige, overzichtelijke websites. Deze straalt vanwege de herst-achtige kleuren ook veel warmte uit. Geloof me of niet, maar ik heb nu alweer trek een een lekker donker biertje. Een APA mag ook.

Adrie

Heel fraai! Rustig, overzichtelijk, mooie kleuren. Jammer dat de andere pagina's nog niet klaar zijn, want dit maakt nieuwsgierig.

Edgar

Inderdaad mooi. Simpele, overzichtelijke, goedwerkende en dan ook nog vormgegeven sites ontwerpen is een kunst en zo te zien kan je vrouw dat.

Sjaak

Ik zal mijn vrouwtje koesteren en het haar vertellen dat jullie het een mooie site vinden, dan weet ik zeker dat er van het weekend weer aan gewerkt word en kan ik mooi de grand cru gaan bottelen.
Tot vanavond in de beurs.
Heb een wit t-shirt aan met Besselaer erop.
proost

Caspar

Citaat van: sjaak op 27-10-2006  08:23 uIk heb zelf een oplossing gevonden, zoals vele van jullie hebben een website, gezien dat ze grafisch vormgeefster is, vroeg ik of ze een site wil maken voor mij. En gisteravond is ze meteen gestart ermee en dat vindt ze leuk, dus toch een beetje gezamenlijk aan de slag ermee.
tevens wil ze wel een kersenbiertje af en toe drinken, dus ga ik zo'n soort maar eens brouwen voor haar.
Als jullie benieuwd zijn naar het begin van onze site hier is het adres: http://home.tiscali.nl/sjaakeningrid/besselaerbier.htm

Het is in de toekomst de bedoeling dat via de domeinnaam www.Besselaer.nl alle info e.d. erop komt, maar dat heeft tijd nodig net als bier...
 


Ik ben al een flinke tijd aan het stoeien met roll-over buttons ontwerpen en dergelijke... jouw site is gewoon lekker overzichtelijk met tekst, ik ga ook afzien van die buttons en me meer focussen op de inhoud.

Ziet er puik uit!

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.