Recepten > Kloonbrouwsels

Kwak kloon

(1/2) > >>

NHY:
Zijn er al resultaten bekend bij iemand die een kwak kloon heeft gebrouwen, wel gelezen dat er een aantal een kwak hebben gebrouwen.  Maar ik zie nergens het resultaat staan. Wij hebben 30 sept 2006 een kwak proberen te brouwen en zijn erg benieuwd na ervaringen van anderen.
Morgen gaan wij de onze proeven. Bij het bottelen leek hij wel verdacht veel op een kwak. Hij heeft alleen een beetje te hoog 8,5 alc %.

Leo Nijhuis

Oscar:
Leo,

Post het recept hier en maak er een kloon projectje van. :duimop:

Groeten en gezondheid
Oscar




MO:
Leo, je maakt me erg nieuwsgierig? Welke gist? Cascade gebruikt? Tarwezetmeel?

NHY:
Mo,

Hier is het recept wat wij hebben gebruikt, een groot deel van het forum gehaald.
Echter slechte voorbereiding en denken voldoende mout op voorraad te hebben, hebben we zo links en rechts moeten aanpassen. Inderaad zoals Jacques had aangegeven Cascade hop gebruikt wat een heerlijke hop zeg!
We hebben trippel karmeliet opgestart en deze de eerste 2 dagen laten gisten, ondertussen hebben een zakje weayst belgian abey 1214 opgestart en de tweede dag gepropageerd mbv. de opgevangen wort van de kwak. (uiteraard ingevroren en daarna gekookt)

         het recept                  
                           
      Pauwel Kwak                     
                  klasse         D
mouthoeveelheid:               water:            
                           
pilsmout      15.200   [gr]      beslagwater   45,0   [l]   
carapils      0   [gr]                 spoelwater      60,0   [l]   
wiener mout      0   [gr]      
pale mout      0   [gr]                  
kristalmout      0   [gr]      bitterhop:   Cascade   89   [gr]
munich mout      1.000   [gr]         bellen       koken   
carahell      0   [gr]                  
ambermout      0   [gr]      aromahop:   Cascade   10   [gr]
karamelmout      1.000   [gr]         bellen      20 min   
caramunich      0   [gr]                  
special-B mout      1.100   [gr]      aromahop:       Grolsche hallert. 5       [9r]
chocolademout      0   [gr]                       20 min
tarwemout      0   [gr]                  
weizenmalz, dunk.      0   [gr]      kruiden etc:   iers mos      0   gr
kandy siroop      0   [gr]                  
tarwe      0   [gr]         koriander      0   
div. vlokken      1.600   [gr]         sinaasappelschil      0   
honing      0   [gr]                  
albona 7 granen      0   [gr]      gist:   Wheast 1024/ trippel karmeliet         
totaal      19.900   [gr]      proefgist:   0         
                           
                           
brouwschema:      Tarwevlokken apart aan de kook brengen in  8  L                     
                           
      temp   tijd                  
      52   15      eiwitrust            
      62   35      beta amylase            
      72   60      alfa amylase            
      79   0                  
                           
Vanmiddag gaan we het resultaat proeven we houden jullie op de hoogte.
Grt,
Leo & Hans

Johannes:
Leo,

Zo te zien heb je het recept uit een excel sheet of iets dergelijks gekopieerd, dit is niet echt overzichtelijk omdat alles wat je er niet in stopt nu ook in het recept staat. Zou je het recept als bijlage bij een nieuw bericht willen zetten? Dan pas ik je originele bericht aan.

groet Johannes

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie