Sterk bier

Gestart door B Tromp, 27-10-2006 16:05 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

B Tromp

Hallo

Ik wil een Rochefort 10 gaan brouwen. Alleen ben ik bang dat hij niet helemaal doorgist tot 11,3%. Zou ik nu naast de gewone gist ook een wijngist toe kunnen voegen. Of heeft er iemand andere tips om een goede vergisting te krijgen.

gr Bas

MO

Als je brouwt met de Rochefort gist, dan zou je dit alcohol% moeten kunnen halen. Grote giststarter (10% volume van wat je gaat brouwen), zowel giststarter als wort beluchten, eventueel het suiker (ca 15% van de stort) toevoegen na hoofdpiek vergisting - dat zijn de eerste tips die in me opkomen.

Hoe denk je dat de paters van Rochefort het voor elkaar krijgen? Met hun eigen gist natuurlijk!

frankbaeyens

Als je Mo's tips volgt (zelfs zonder de suikerstorting na de hoofdpiek van de vergisting, maar gewoon toevoegen op het einde van het koken), lukt het aardig om 10 vol % + bieren te bekomen,

zie mijn berichten hier

en hier

succes!
frank

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.