Gisteren kreeg ik per e-mail het recept van Louis Smeding.
Eerste prijs ONK klasse E Westmalle kloon.
Louis Smeding
Recept voor 10 liter
Mout
2400 gram pilsmout 3,5 EBC
85 gram chocolademout 800 EBC
115 gram kristalsuiker
Hop
8 gram Styrian Goldings
9 gram Saaz
6 gram Tettnang
Gist
Wyeast Belgium abbdey 1214
Maischschema
temp. rusttijd
55 °C meteen gaan verwarmen om naar 62º C te gaan
62 °C 60,0 minuten
67 °C 10,0 minuten
73 °C 10,0 minuten
78 °C 10,0 minuten
Maischwater 8,5 liter
Spoelwater 8 liter
Begin SG 1066 (16,0º P)
Eind SG 1016 (4,2º P)
Beluchting wort 20 minuten
Bottelsuiker 7,5 gram per liter
Alcohol gebotteld bier 7,2 % vol alc.
Kleur 55 EBC
Bitterheid 20,5 EBU