Split batch maken na start vergisting

Gestart door Koenders, 10-05-2025 12:41 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Koenders

Voor mijn volgende brouwsel leek het me leuk om een split batch te maken, om wat verschillende koudhoppen uit te proberen en te zien hoe ze in smaak verschillen. Het idee is een Neipa, vergist met lallemand Pomona. Recept volgt nog. Normaal gesproken brouw ik zo'n 23L netto. Deze vul ik af op een Cornelius fust van 19L. Die resterende 4L vul ik dan meestal af op fles met bottelsuiker.

Nu zit ik met het idee te spelen om die 4L al vooraf over te doen in een aparte fles, nadat de gisting gestart is. Daar doe ik dan andere koudhoppen in dan in de CCT. Voordeel zou zijn dat je niet een apart zakje gist hoeft te openen, waar je dan ook nog korrels van overhoudt.

Nu is mijn vraag even, of dat voor eventuele problemen kan zorgen voor het verloop van de vergisting, en welk moment nou eigenlijk het beste is om zoiets te doen. Kortom, waar moet ik rekening mee houden?

Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.