3 weken gisten in vat München helles

Gestart door Thaamike, 12-04-2025 10:04 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Thaamike

Hoi,

Ik wil een keer München helles brouwen. Nu wil ik dat combineren met mijn 2,5 weken vakantie. Is het erg als het bijna 3 weken in een gistemmer staat? Wel in mijn gistkast dus geconditioneerde temperatuur.

Alvast bedankt!

brouwerwaldonk


Thaamike


Nerro

Hoe langer en warmer, hoe meer last je krijgt van afstervende gist die ongewenste smaakjes afgeeft. Maar met een ondergistend bier dat vrij koel staat te vergisten is dit geen groot probleem, het is eerder fijn dat je vergisting ten minste goed grondig afgemaakt wordt zo.

Je kunt zoeken naar "autolyse" van gist voor meer details. Let wel op, het is een beetje een stokpaard van sommige leden hier waardoor het soms groter wordt gemaakt dan het echt is; het bestaat zeker en het is slecht voor de smaak, maar in de praktijk is het normaalgesproken niet echt een issue.

tdp


Tags:

Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.