Verschil in flocculeren gisten

Gestart door Jacques, 06-12-2024 21:37 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Jacques

De eerdere opzet voor het artikel is omgezet in een definitief artikel voor de BrouwEncyclopedie.
Zie https://www.hobbybrouwen.nl/site/brouwencyclopedie/flocculeren-gisten/

Opmerkingen en aanvullingen zijn weer welkom.

seed7

Flocculation of Brewer's Yeast  --Van Hamersveld (PDF onderaan de pagina) geef o.a. inzicht in de verschillende stadia van flocculeren.

https://repository.tudelft.nl/record/uuid:3d55966c-a540-4784-a1e4-f328d8b87224

Waar wij meestal over praten bij flocculeren is eigenlijk sedimenteren. Om dat te kunnen moet de gist eerst flocculeren. Daarvoor moet de omgeving geschikt zijn en de gist moet in staat zijn om te flocculeren.

ingo

Jacques

Citaat van: seed7 op 07-12-2024  09:57 uFlocculation of Brewer's Yeast  --Van Hamersveld (PDF onderaan de pagina) geef o.a. inzicht in de verschillende stadia van flocculeren.

https://repository.tudelft.nl/record/uuid:3d55966c-a540-4784-a1e4-f328d8b87224

Waar wij meestal over praten bij flocculeren is eigenlijk sedimenteren. Om dat te kunnen moet de gist eerst flocculeren. Daarvoor moet de omgeving geschikt zijn en de gist moet in staat zijn om te flocculeren.

ingo

Dank je voor deze aanvulling.

Jacques

Inmiddels is het forumbericht omgezet tot een artikel in de BrouwEncyclopedie.


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.