Nieuws:

Help mee aan het onderhouden verbeteren van de site via een donatie. 

Zie meer

Hoofdmenu

               

Volle Stout

Gestart door Rickm, 18-09-2023 21:22 u

Vorige topic - Volgende topic

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Rickm

Hallo mede brouwers,

Afgelopen zondag heb ik een mooie dikke stout gebrouwen. In de lagering komen hier nog houtsnippers bij deze staan op whiskey. De whiskey scheid ik van het hout en gaat bij de botteling naar smaak erbij.

Ook komen hier nog cacao nibs bij. Deze staan op wodka. Mijn vraag is nu hoe ik de alcohol toename van het bier kan berekenen. Het gaat om 200 ml whiskey a 40% en 300 ml wodka a 38%.

Ik wil namelijk niet veel stijgen in alcohol omdat ik nu al op bijna 12% uitkom zonder deze toevoegingen.

Wat mijn andere gedachte was is om de wodka van de cacao nibs even te koken zodat de alcohol verdampt. Maar verlies ik dan niet de chocolade smaak uit de wodka? Of heeft iemand een andere suggestie?

Bedankt alvast voor jullie ideeën.

Gr Rick

Jacques

Citaat van: Rickm op 18-09-2023  21:22 uMijn vraag is nu hoe ik de alcohol toename van het bier kan berekenen

Deze vraag is nog niet zo lang geleden ook door een ander forumlid gesteld.
Zie https://www.hobbybrouwen.nl/forum/index.php?msg=683264 voor het antwoord.

Tags:

Vergelijkbare Topics (7)


Zoeken met Google op deze site.
Brouwspullen zijn ook te koop via Bol.com.
Als je iets bestelt bij Bol.com (ook andere zaken dan brouwspullen) via deze link steun je het forum.


Het boek van de beheerder van deze site.