Hoe plaats je een foto op dit forum, klik hier voor nadere uitleg.

Steun het forum. Koop via deze links: Nederlandstalige bierboeken, Engelstalige bierboeken, een bierig artikel of een ander artikel van bol.com

Auteur Topic: Dries stelt zich voor  (gelezen 1602 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline dries

 • Eerste berichten geplaatst
 • *
 • Berichten: 8
 • Brouwer uit "down under"
Dries stelt zich voor
« Gepost op: 01-08-2006 06:06 u »
Hallo allemaal,

Ik ben Dries van Mierlo, 27 jaar en geboren in Helmond (Nederland).
Sinds 10 maanden ben ik geŽmigreerd naar australie om bij mijn partner Emma te zijn die ik tijdens mijn backpack vakantie in australie heb leren kennen. Ik heb een achtergrond in bos en natuurbeheer en een passie voor (Belgisch) bier. Ik hen in Nederland enkele keren als vakantiekracht op de brouwerij van Bavaria N.V in Lieshout gewerkt waar ik het een en ander heb geleerd. Hier in australie heb ik tot voor kort in een Homebrew store  (winkel voor de hobbybrouwer) gewerkt. Op het moment ben ik werkeloos, het is nogal moeilijk om hier werk te vinden wanneer je een visum met een "proeftijd" hebt, gelukkig word ik volledig inwoner in februari. Hier in australie wordt massaal thuis gebrouwd, maar het overgrote deel van deze brouwers gebruiken de kant en klare kits. Extract dat meestal al gehopped is,  suiker, water, gist en dan een weekje wachten en bottelen. dit geeft wel een aardig bier, maar niet de lekkere tripels en andere Belgische biertjes waarnaar ik zo verlang. Aangezien de Belgische bieren die hier verkrijgbaar zijn ook behoorlijk prijzig zijn en daarbij het assortiment gering is heb ik besloten om zelf mijn bier te maken. Na wat omzwervingen heb ik nu een basis installatie voor maisch brouwen en een klein gistbankje met bevroren (cryo) gist dat ik al enkele keren succesvol heb opgestart. In brisbane hebben de meeste brouw winkels alleen attributen voor extract brouwen omdat ze zelden vraag hebben naar maischbrouwen. Daarom heb ik enkele attributen zelfgemaakt met de hulp van het forum, en zonder alle nuttige informatie over maischen, giststarters etc had ik nooit zo snel succesvolle brouwsels kunnen maken! daarom mijn dank aan alle leden die hun informatie met het forum delen.

Vriendelijk groeten uit "Down Under",
Dries


Heb je iets nodig dat je bij Bol.com wil kopen? Zoek het op met de bovenstaande advertentie en bestel. Pas het zoekwoord aan. Je kunt zoeken in de volledige catalogus van Bol. Door de spullen van Bol te kopen via onderstaande advertentie steun je het forum en het kost je niets extra. Voor de bierliefhebber hebben ze overigens meer spullen dan je zou verwachten. Zoek maar eens.

Offline bazje

 • Entre Les Collines
 • Super lid
 • *****
 • Berichten: 1.143
 • Land: nl
  • Bazelbrouwerij
Re: Dries stelt zich voor
« Reactie #1 Gepost op: 06-08-2006 15:49 u »
Dries,

Welkom op het forum !!

Bazje.....

Tags: